Frozen yoghurt med mango

Frozen yoghurt er super populært for tiden. Nok mest fordi folk gerne vil spise is uden at føle sig usund. Denne frozen yoghurt med mango er simpelthen bare et hit. Jeg elsker den og kunne leve af den til morgen-, middags- og aftensmad. Mums!

Tiramisu is i portionsglas

Tiramisu er virkelig en af mine yndligsdesserter. I sidste weekend havde vi gæster og jeg besluttede mig for at lave en tiramisu is, som blev serveret i fine portionsglas. Den gik rent ind. Opskriften er inspireret af ???? bog ????.

Frozen yoghurt med jordbær

Is er et must hen over sommeren - også selvom det siler ned som i dag :) Er sommeren ikke udenfor så må man holde den indenfor. Her er et eksempel på en yummi is som ligger i den sunde ende. Denne frozen yoghurt med jordbær er lavet, som titlen beskriver, af yoghurt, jordbær, sukker og mælk. Den smager helt fantastisk og du undgår usunde fløde.

Tyrkiske melkager med appelsin

Min kollega, Bahar, tog disse tyrkiske smuldre- eller melkager med appelsin med på arbejde en dag og de var altså populære. Jeg smagte kun en lille en, fordi der er jo mel i, så det er ikke nogle kager som jeg kan spise en hel masse af. Men jeg spurgte Bahar om hun havde lyst til at få en opskrift herop på bloggen, og det ville hun gerne! Så her er Bahars opskrift på tyrkiske smuldrekager med appelsin :)

Sund snickerskage

Jeg er altid på udkig efter en opskrift på kage eller andet sødt, som ikke er sprængfyldt med fx sukker, gluten eller laktose. Her har jeg fundet en opskrift på en sund snickerskage! Jeg er er helt vild med den!

Vafler med havregryn

En opskrift på glutenfri vafler med havregryn. Som udgangspunkt er havre glutenfri, men afsmitning på møllerier eller opblanding på mark eller under høst gør, at havren bliver 'smittet' med gluten - så husk at købe glutenfri havregryn til at lave disse lækre vafler med :)

Marcipanis med chokolade

Endnu en af vores isforsøg skal nu på bloggen. Denne gang har vi lavet en marcipanis med chokolade. Den er virkelig lækker og kan laves uden en ismaskine.

Brownie-agtig chokoladekage uden mel

MUMS... Jeg elsker klæbrige kager - specielt når der indgår chokolade :p Denne brownie-agtige chokoladekage består kun af 5 ingredienser og er top nem at lave. Det bedste af det hele er at den er velegnet til alle der ikke kan tåle gluten, da der ingen mel er i overhovedet.

Kaffeis med chokolade

Jeg elsker is som ikke behøver at køres på en ismaskine. Jeg har forsøgt mig med mange forskellige smage, men denne kaffeis med chokolade er virkelig et hit herhjemme.

Brunch på Restaurant Sult

En lørdag i marts tog jeg en veninde under armen, og tog på Restaurant Sult for at prøve deres brunch. Jeg havde nemlig hørt SÅ meget godt om den, plus, de skriver hvilke retter er gluten- og/eller laktosefrie, hvilket er top nice, for så skal man ikke spørge tjenerne hele tiden.

Pebermynteis med kiks og chokolade

Jeg er fan af is som ikke kræver en ismaskine. Is som er hjemmerørte synes jeg ofte bliver en smule krystallieret. Men ikke denne såkaldte pebermynteis med kiks og chokolade. Prøv den - den sidder lige i skabet.

Klassisk creme brulee

Jeg ÆÆÆLSKER den helt klassiske creme brulee. Hvis ikke det var så usundt kunne jeg godt spise en dagligt :) Mange er lidt skræmte af at skulle kaste sig ud i det, men det er altså ikke svært. Bare op på hesten og af sted med dig. Her er en skridsikker opskrift. :)

Hindbærmuffins med kokos

Jeg var ved at rydde op i mine skuffer og opdagede, at jeg havde store mængder af kokos liggende. Derfor var det helt oplagt at lave et par muffins med denne opskrift. Jeg har dog stadig en del kokos tilbage men det har jeg andre planer med :)

Fire etagers cheesecake

Hvorfor nøjes med en almindelig cheesecake når man kan lave en på fire etager? Pas på, denne cheesecake er lækker og tung. Jeg vil anbefale, at du laver kagen dagen før du skal servere den. Fire etager med fire forskellige smagsoplevelser.

Chokoladekage med dulce de leche creme

Min far havde fødselsdag sidste måned. Han elsker chokolade, rigtig meget, og hvis der er noget jeg elsker, så er det at lave chokoladekage! Så det endte med en chokoladekage med dulce de leche creme. Denne creme er meget let at lave og passer perfekt til en god chokoladekage!

Kirsebær og chokolade kage

Jeg kan kun sige én ting om denne kage: den smager virkelig godt og smelter på tungen. Jeg har valgt at farve kagecremen med lidt rød farve, ønsker du den i en anden farve tilsætter du blot denne, eller du kan lade være og have den hvid - sæt dit eget touch på den!

Kirsebær og vaniljekage

Får du gæster til advent, kan du overraske dem med denne smukke kirsebærkage med vanilje buttercream. Man bliver glad både af spise og se kagen. Vi får en del kirsebær indenbors til jul, men hvorfor ikke bruge dem på en lidt anderledes måde?

Julehjerter med hindbærmarmelade

Disse småkager kalder jeg for julehjerter, og du kan skabe din helt egen opskrift ved at vælge en anden udstikker form og yndlings marmelade. Jeg valgte at lave hjerterformede småkager med hindbærmarmelade, som er med til at give dem en god syrlig smag og flot look.

Alternativ risalamande

Hvis du er ved at være træt af traditionel risalamande her op til jul, er der hjælp at hente... Her har du et bud på en alternativ risalamande, hvor du stadig får kirsebærsauce, den bløde og cremede konsistens og den "crunchy" masse. Faktisk opstod denne opskrift helt naturligt, da jeg havde en masse rester fra mine tidligere opskrifter. Knas blandingen er fra min æblekage og den hvide chokoladecreme er fra Tranebærkagen. Når man sætter de to ting sammen, med lidt kirsebær sauce til, får du denne alternative risalamande!

Tranebærkage med hvid chokolade

Jeg er vant til at bruge tørret tranebær i madlavning men havde aldrig tænkt tanken om at bruge det i en kage, indtil i dag! Det var en perfekt sammensætning at lave en kage med den syrlig smag i kombination med den lækre hvid chokolade creme. En sikker vinder i juletiden til du får gæster og vil servere noget lidt anderledes.

Flødeboller med appelsin og brændte mandler

Årh de er gode de her flødeboller. De har en frisk smag af appelsin, en crunchy bund af marcipan og brændte mandler, og et lækkert knækkende overtræk af mørk chokolade. De er et must try hvis du er en vaske ægte juleelsker. :) Hvis du ikke har en opskrift på brændte mandler kan du finde den her. Inspirationen til disse lækkerheder er fundet hos den evigt kreative Chocolat. Tjek endelig hendes blog ud. Man kan kun blive inspireret af den.

Banan og pekan cupcakes

Banan og pekannødde cupcakes har et lille twist af jul. Det er ikke en helt traditionel juledessert, men kan helt klart anbefales! Kanelen i disse cupcakes gør dem julet og samtidig har de en lækker smag af banan og pekannødder.

Sarah Bernhardt kager

Dette er mit første forsøg med de lækre Sarah Bernhardt kager, og de blev heldigvis en succes. Jeg valgte at være lidt kreativ og lave lidt forskellige varianter - den klassiske med blå violer, en med mocca creme, en med hindbær drys og en med lakrids pulver - hvilken en bliver mon din favorit? - Opskriften er ca. til 30 stk.

Oreokage

Jeg er vild med Oreos og har tit tænkt på at lave en overdådig Oreokage. Det er nu lykkedes mig - og husk, at denne opskrift er IKKE for sarte sjæle og små maver! Den er virkelig lækker, men samtidig også en tung kage! Så har jeg advaret jer ;)

Chokoladeganache

Denne opskrift på chokoladeganache er en basis opskrift, som kan bruges til alle dine kager. Både til f.eks opsmøring og toppings. Man skal bruge ganachen når den er stadig en smule varm og løbende, da den bliver fast når den sættes i køleskab.

Popcake

Nu hvor jeg er blevet mor igen, er allerede godt i gang med at planlægge Isabellas navngivningsfest. Vi har allerede fundet lokalerne og datoen er fastlagt! Dette betyder, at der nu kan planlægges og tilrettelægges en kage og slik buffet til festen! YAY!!!! Jeg kan næsten ikke vente!!! I den anledning, vil jeg vise jer hvad jeg kreerede til Claudias navngivning for to år siden. Popcakes! Det er egentlig ret let at lave men kræver trods alt både tid og tålmodighed. Men du kan være sikker på at imponere dine gæster!

Bananmuffins

For jer der måske ikke ved det, er jeg blevet mor for anden gang til en vidunderlig pige! I den anledning holdte vi et lille 'åbent hus', hvor venner og familie havde mulighed for at komme og besøge os. Jeg havde så også muligheden, og en undskyldning, for at bage, og det endte med disse nemme bananmuffins. Vær opmærksom på at jeg bagte RIGTIG mange muffins, så opskriften er beregnet til et stort besøg eller en meget stor apetit...

Æbletærte

Endnu en opskrift med æbler... Det boomer jo med æbler i haven, så hvad skal man dog finde på?! Her er et bud på en æbletærte!

Farmors gammeldags æblekage

Årrrh hvor denne her dessert bringer minder frem hos mig. Minder om en lille familie, som er samlet omkring kakkelbordet hos min farmor og farfar. Kaffestellet sirligt placeret og på midten af bordet står en kæmpe skål med gammeldags æblekage. Hermed mit forsøg på at efterligne min kære afdøde farmor, dog med et Anja-twist af ingefær.

Djævelsk god cheesecake brownie

Aldrig! Jeg gentager - ALDRIG, har jeg smagt en så mega lækker kage, som denne cheesecake brownie med hindbær. Mine tænder løber helt i vand mens jeg sidder og skriver dette blogindlæg. Kagen blev lavet til mine skønne kollegaer hos Zenji, som virkelig også var vilde med den. Kagen er fundet hos Call Me Cupcake og er fulgt til punkt og prikke (dog tilpasset min form på 30x40 cm.)

Gluten- og laktosefri squashkage

Vi kender alle sammen gulerodskagen, hvad med squashkagen? Jeg kan faktisk bedre lide squashkagen fordi den er mere 'våd' en gulerodskagen. Den her opskrift kommer oprindeligt fra min søde nabo Tove, som har bagt den her kage i 30+ år - og her er så min version af den ;)

Chiagrød med chokolade

Chiagrød med chokolade er en dejlig måde at starte dagen på, selvom man skulle tro at den var syndig er den det overhovedet ikke. Chiafrø er de ultimative super frø! To skefulde af disse små frø rummer kalk svarende til flere glas mælk, mere omega-3 end en laksefilet og 30 % flere antioxidanter end blåbær. Flet dem ind i kosten – morgen, middag og aften. Spis chiafrø rå, hele eller knust. Lad dem spire på samme måde som karse, og put dem oven på din mad. Spiser du dem rå, er de gode at blande med tørrede frugter og som drys på morgenmad eller grønsager. Put dem også i dejen, når du bager. Endelig kan du blande 1 spsk. i et glas saft eller juice. Der er mange måder at spise chiafrø på, og her har du en opskrift på en chokoladegrød!

Ultra nem cheesecake

Så bliver det altså ikke nemmere at lave cheesecake! Brug dem som dessert til en brunch, på picnicturen eller som en hyggelig aftensnack på en lun sommeraften.

Cheesecake i glas

Cheesecake i glas er den perfekte måde at medbringe en dessert til en picnic. De fine portions glas er gør det nemt at transportere og spise. I denne cheesecake har skyr erstattet creme fraiche/fløde. Det gør den mindre fed, og det fungerer i mine øjne rigtig godt. Du kan selvfølgelig vælge at lave en stor cheesecake i stedet for 8 portionsanrettede. I så fald skal du bruge en springform på ca. 18 cm.

Baklava

Det tager 100 år at lave baklava men kun 100 sekunder at spise... Men ved I hvad, det er det værd for det smager virkelig himmelsk! Nu hvor det er fredag, har man jo også hele weekenden til at lave det :)

Shekerbura – dessert

Shekerbura er en af de desserter som er med til at kendetegne den Aserbajdsjanske helligdag Novruz. Selvom der er få indgredienser i selve opskriften, kan det være lidt af en videnskab at lave dem, da formen og pyntet har meget at sige. Jeg er glad for at jeg havde min mor, der kunne hjælpe og vise mig hvordan det præcis skulle gøres. Hvis du gerne vil kaste dig ud i det, er det en god ide at se et par "How to" youtube videoer.

Ingefærchokoladeis

Denne is er intet mindre end fantastisk. Den er lavet på den lækreste økologiske chokolade fra Seed and Bean. Chokoladen er tilmed fairtrade og tager hensyn til miljøet. En hyggelig detalje ved emballagen er sølvpapiret, der ligner det almindelige, men som faktisk er fremstillet af plantefibre, som er let nedbrydelige i naturen. Det er da win win i mine øjne. Chokoladen er på 58% og har en fantastisk smag af ingefær. Enhver chokoladeis-elsker skylder sig selv at prøve denne opskrift!

Paleo chokoladelagkage 2.0

En lagkage kan aldrig slå fejl. Den er altid en vinder, et sikkert hit, elsket og beundret! Så jeg er glad for, at jeg endelig at fundet en opskrift på en lagkage, hvor jeg også kan være med!

Cheesecake med chokolade og blåbærmousse

Det der er dejligt ved kage - og mad generelt - er, at det næsten kun er fantasien der sætter grænser. Inde i mit hoved begyndte der, at danne sig billeder af en kage jeg syntes ville være rigtig lækker, men det var ikke en jeg havde smagt før eller set en opskrift på, og ja - så må man jo bare prøve sig lidt frem :) Denne flotte "cheesecake" i lag er, hvad der kom ud af det. Og jeg synes heldigvis at den smager fantastisk!