Dessert tallerken

Én opskrift, flere kager og wupti pludselig har du en hel dessert tallerken ;) Det er nok verdens nemmeste grund opskrift som er nem at huske selvom man ikke lige har sin kogebog, telefon eller internet i nærheden! Det er endda nemt at justere op og ned i mængden!

Cupcake opskrift - grund dejTil 15 store cupcakes - 48 små cupcakes person(er)

  • Mel200 g
  • Sukker200 g
  • Smør200 g
  • Vanilje sukker1 tsk
  • Bagepulver1 tsk
  • Æg2 stk
  • Mælk1 dl

Grøn the og valnøddekageTil 15 store cupcakes - 48 små cupcakes person(er)

  • Grøn the1 tsk
  • Valnødder1-2 håndfuld

Rose og hvid chokolade cupcakesTil 15 store cupcakes - 48 små cupcakes person(er)

  • Rosenvand1-2 tsk
  • Hvid chokolade200 g

Fremgangsmåde

  1. Blødgør smørret over lavt varme.
  2. Bland alle de tørre ingredienser sammen og kom smør og æggene ned i.
  3. Pisk det sammen. Kom mælken ned i blandingen mens du pisker. Mælken skal være med til at jævne blandingen så den er mere flydende. Så det kan godt være man bliver nødt til at bruge lidt mindre eller lidt mere end 1 dl mælk i dette tilfælde.
  4. Tilsætter du valnødder, chokolade eller lignende ingredienser i, vil jeg anbefale at man gør det hel til sidst og bruger en dejskraber til at rør det rundt med.

Jeg bruger ofte denne grund opskrift og sætter mit eget præg med smag. Jeg valgte at lave små cupcakes med rosenvand smag og hvid chokolade. Den større kage på billedet er grøn the med valnødder. Hvis man bruger stor cupcake forme og ikke overfylder dem med dej, kan man fjerne papiret efter de har været en tur i ovnen, og få skabt sin helt egne små kager i stedet.

Kagerne er topper med flødeskum med rosenvand smag for rose-cupcakes og grøn the pulver for de grønne kager.

Man kan komplimentere dessert tallerknen med et par små chokolader, her har jeg snydt lidt og købt Simplify hvid chokolade med lakrids smag…

Tags:, , , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger