Mosters daim-is
med Muttis twist

Mosters daim-is blev første gang smagt til hygge med min skønne familie. Siden da, er den mere eller mindre blevet et obligatorisk indslag, når vi ses til større arrangementer. Min kære mutti har fundet på at lave en mandelbund til isen, som gør den mere til en islagkage end bare is. Mmm det kan ikke beskrives med ord, hvor godt den smager. Den skal simpelthen bare prøves!

MandelbundTil 8-12 person(er)

  • Æggehvider3 stk
  • Sukker150 g
  • Finthakkede mandler150 g

Daim-isTil 8-12 person(er)

  • Pasteuriserede æggeblommer2 1/2 bæger
  • Sukker1 dl
  • Piskefløde5 dl
  • Ahornsirup2 spsk
  • Vaniljesukker1 tsk
  • Daimplader 3 stk

PyntTil 8-12 person(er)

  • Granatæble2 stk

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Pisk først æggehviderne næsten stive.
  3. Kom sukkeret i og pisk til massen elastisk.
  4. Vend de finthakkede mandler i. (De hakkes nemmest på en minihakker)
  5. Kom massen i en surt og meldrysset springform med en diameter på 26 cm og bag den i ovnen i ca. 30 minutter.
  6. Til isen piskes sukker og æggeblommer hvidt, let og luftigt.
  7. Sirup, vaniljesukker og den hakkede daim tilsættes.
  8. Fløden piskes stiv en anden skål og vendes forsigtigt i æggemassen.
  9. Isen kommes i fryseren. Husk at røre i isen jævnligt, da æg og daim ellers falder til bunds. Jeg rørte i den to gange over to timer. Alle frysere er forskellige, så gå efter at isen skal være halvfrossen.
  10. Når isen er halvfrossen hældes den i springformen og fryses færdig.
  11. Ved serveringen pryntes med de små syrlige granatæblekerner. :)

NB! Isen smelter virkelig hurtigt, så den skal kun lige ud af fryseren, pyntes og serveres.

Find andre is her:
Passion og ananas ispinde
Paleo bananis i hjemmelavet chokoladeskål
Jordbæris – sorbet
Mango netarin granité
Flødeis med lakrids
Oreo-is
Laktosefri iskage med sprød bund

Vidste du at du kan komme med Mad kollektivet backstage på Instagram og holde dig opdateret på Bloglovin’ og Facebook?

Tags:, , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 2 kommentarer

Dine oplysninger

  1. Ditte Svar

    TAK for den virkelig gode opskrift!! Jeg lavede den til nytår og gør det igen i dag til min fødselsdag. Mums!!! :D

    • Dejligt du kunne lide den Ditte… Håber den bliver endnu en succes til din fødselsdag :)