Dadel-lakrids konfekt

Jeg fik nogle lækre stykker konfekt hjemme hos min forældre, men jeg fik ikke opskriften (det var nogle de havde fået af en gammel nabo). Så derfor måtte jeg selv igang med at eksperimentere - for de smagte virkelig godt! Jeg ramte dog ikke helt plet, men jeg synes selv at min version også er utrolig velsmagende og uimodståelig :) Og så er de en smule sunde, hvilket jo heller ikke gør noget ;)

IngredienserTil ca. 30 stk. / 6 personer person(er)

  • Mandler70 g
  • Dadler (uden sten)100 g
  • Kokosolie80 g
  • Rå kakaopulver15 g
  • Kokosmel30 g
  • Lakridspulver / granulat1 tsk

ToppingTil ca. 30 stk. / 6 personer person(er)

  • Mørk chokolade50 g
  • Kokosmel1 tsk
  • Lakridspulver / granulat½ tsk
  • Tørrede gojibær1 lille håndfuld

Fremgangsmåde

  1. Start med at put mandlerne i en minihakker eller lign. og kværn dem fint.
  2. Tilsæt derefter de resterende ingredienser - undtagen kokosmelet - og blend igen, til det er en samlet masse. Rør efterfølgende kokosmelet i.
  3. Fordel massen enten i en form (ca.15x20 cm), belagt med vitawrap, eller blot direkte på vitawrappen. Fordel det så det er ca. 1 cm i højden. Evt. ved hjælp af et stykke vitawrap ovenpå og med en kagerulle eller blot hænderne.
  4. Put "pladen" i fryseren i en times tid.
  5. Gør toppingen klar. Smelt chokolade i vandbad. Bland lakridspulver og kokos i en lille skål. Hæld lidt gojibær ud på bordet.
  6. Tag pladen ud af fryseren og skær den over på midten. Smør den ene halvdel af pladen med chokolade. Da pladen højst sandsynlig er rimelig kold nu, skal man være hurtig med toppingen. Start evt. med kokos/lakrids drysset. Inden chokoladen er stivnet helt, skær da pladen i små mundrette stykker.

    Gør det samme med den anden halvdel af pladen, og pynt med gojibær, og skær igen ud i passende stykker.
  7. Put igen stykkerne i fryseren, i en beholder af en slags, og tag dem op kort tid før de skal serveres.
Tags:, , , , , ,

Kommentér 2 kommentarer

Dine oplysninger

  1. Hold op det lyder lækkert!!!
    Det må helt sikkert afprøves!

    • Ida Vognsen Svar

      Det ER lækkert! ;) Jeg skal snart lave en ny portion igen. De ryger desværre lidt hurtigt :p God fornøjelse.