Cremet græskarsuppe

Jeg blev så overrasket over den lækre smag, at jeg nu overvejer jeg at dyrke græskar på vores kommende grund. Græskarsuppen er ret nem at lave og ikke mindst har den en rigtig god smag. Og så ser den fantastisk ud på en tallerken!

IngredienserTil 4-6 personer person(er)

  • Butternut græskarkød500 g
  • Skalotteløg2 stk
  • Hvidløg1 fed
  • Fond1 l
  • Piskefløde1 dl
  • Rosmarin2-3 kviste
  • Æbleeddike2-3 spsk
  • Rapsolie
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Skræl græskarret og skær det ud i grove stykker. Pil løg og hvidløg og hak dem i grove stykker. Sauter dem let i en gryde med rosmarin og rapsolie.
  2. Tilsæt fond og lad det koge i ca. 15 minutter. Tilsæt nu piskefløde og lad det koge yderligere i 5-10 minutter.
  3. Tag de grove rosmarin kviste og kom dem sammen med suppen i en blender og blend til suppen er glat og cremet. Smag til med æbleeddike, salt og peber.

TIP: Man kan også tilsæt lidt appelsinsaft og finrevet appelsinskal for at afbalancere det mellem surt og sødt – blot husk at bruge skal fra en usprøjtet økologisk appelsin. Jeg havde taget appelsinen frem men endte med ikke at bruge den, da smagen var komplimenteret efter jeg tilsat æbleeddike, salt og peber.

Se en anden version af græskarsuppen her.

Tags:, , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger