Cremet blomkåls og porresuppe

Den klassiske kartoffelporresuppe med et twist! Jeg spiser ikke kartofler, så derfor har jeg lavet suppen på blomkål i stedet for. Jeg synes den smager rigtig godt, og den har en smuk farve. Og det, at min 1,5 årige datter spiste og spiste og spiste af den her suppe, gør det ikke værre jo ;) Denne opskrift giver ca. 1,5 liter suppe.

Til 4-6 person(er)

  • Blomkål, renset vægtca. 600 g
  • Blegselleri4 stænger
  • Porrer3 stk
  • Løg, mellemstort1 stk
  • Fond, koncentreret2,5 dl
  • Smør50-100 g
  • Salt og pebertil smagning

Fremgangsmåde

  1. Rens og pil og skyl og skær, og smid det hele op i en stor gryde, dæk til med vand og kog i ca. 20-25 minutter på middel varme under låg - eller indtil blomkålen er mør.
  2. Hæld vandet fra og smid det hele op i en blender eller i en foodprocessor - obs på, at du får cirka 1,5 liter suppe, så du skal have plads til det i din blender eller foodprocessor.
  3. Tilsæt et par spiseskeer koncentreret fond ( ca. 4-5 dl. fond der er kogt ind 2,5 dl., eller én boullionterning til 2,5 dl. vand) og ca. 50 gr. smør, og blend det hele godt sammen indtil du har en homogen suppe.
  4. Tilsæt derefter fond alt efter hvordan du kan lide din suppe - jeg kan godt lide den lidt tyk, så jeg tilsætter kun ca. 2 dl.
  5. Tilsæt resten af smørret hvis du vil, du kan også lade være - men det giver lige suppen det ekstra pift ;)
  6. Smag til med salt og peber - og server!

Jeg har serveret min suppe med stegt bacon som er hakket groft, og lidt olivenolie.

Suppen skal spises med det samme, og kan ikke gemmes til dagen efter.

Andre opskrifter på suppe:

Cremet græskarsuppe

Misosuppe med lyssej

Tom Yum suppe med rejer

Karrysuppe med kylling

Tags:, , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger