Klassisk creme brulee

Jeg ÆÆÆLSKER den helt klassiske creme brulee. Hvis ikke det var så usundt kunne jeg godt spise en dagligt :) Mange er lidt skræmte af at skulle kaste sig ud i det, men det er altså ikke svært. Bare op på hesten og af sted med dig. Her er en skridsikker opskrift. :)

IngredienserTil 4-5 person(er)

  • Æggeblommer4 stk
  • Vanilje1 stang
  • Sukker60 g
  • Sødmælk1 1/4 dl
  • Piskefløde2 1/2 dl
  • Rørsukker til toppen

Fremgangsmåde

  1. Varm fløde, mælk og vanilje (korn og stang) til lige under kogepunktet i en tykbundet gryde.
  2. Køl det ned så æggene ikke bliver til røræg når de kommer ned i blandingen :) Hellere for kold end for varm!
  3. Tænd ovnen på 125 grader.
  4. Pisk æggeblommer og sukker luftig i en anden skål.
  5. Tilsæt den afkølede fløde og held det hele igennem en sigte. Fjern skummet der ligger sig på toppen og fordel det forsigtigt i de 5 ramekiner.
  6. Bag demi ovnen i 50-60 minutter til cremen har sat sig.
  7. Sæt crème brûléen på køl i minimum 4 timer, men gerne til dagen efter.
  8. Drys crème brûléerne med rørsukker og karamelliser med crème brûléebrænder. Vær obs på at sukkeret ikke bliver brændt, det smager ikke godt :)
Tags:, , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger