Jeg ÆÆÆLSKER den helt klassiske creme brulee. Hvis ikke det var så usundt kunne jeg godt spise en dagligt :) Mange er lidt skræmte af at skulle kaste sig ud i det, men det er altså ikke svært. Bare op på hesten og af sted med dig. Her er en skridsikker opskrift. :)

IngredienserTil 4-5 person(er)
- Æggeblommer4 stk
- Vanilje1 stang
- Sukker60 g
- Sødmælk1 1/4 dl
- Piskefløde2 1/2 dl
- Rørsukker til toppen
Fremgangsmåde
- Varm fløde, mælk og vanilje (korn og stang) til lige under kogepunktet i en tykbundet gryde.
- Køl det ned så æggene ikke bliver til røræg når de kommer ned i blandingen :) Hellere for kold end for varm!
- Tænd ovnen på 125 grader.
- Pisk æggeblommer og sukker luftig i en anden skål.
- Tilsæt den afkølede fløde og held det hele igennem en sigte. Fjern skummet der ligger sig på toppen og fordel det forsigtigt i de 5 ramekiner.
- Bag demi ovnen i 50-60 minutter til cremen har sat sig.
- Sæt crème brûléen på køl i minimum 4 timer, men gerne til dagen efter.
- Drys crème brûléerne med rørsukker og karamelliser med crème brûléebrænder. Vær obs på at sukkeret ikke bliver brændt, det smager ikke godt :)