Coq au vin aka. kylling i vin

Simremad når det er bedst! Coq au vin - en fransk klassiker som får fuglene til at synge. Her får I min opskrift som er et mix af de bedste.

IngredienserTil 6-8 person(er)

  • Bacon i tern300 g
  • Hele kyllingeunderlår8 stk
  • Skalotteløg20 stk
  • Hvidløg6 fed
  • Gulerødder3 stk
  • Markchampignon500 g
  • Cognacen sjat
  • Rødvin1,5 l
  • Hønsebouillon1 l
  • Frisk timian2 håndfuld
  • Laurbærblade6 stk
  • Hele peberkorn1,5 spsk
  • Evt. jævning
  • Persille1 bundt

Fremgangsmåde

  1. Steg baconen sprød i en stor gryde. Sæt det til side.
  2. Gnid kyllingelårene i salt og peber og steg dem gyldne i samme gryde som du stegte baconen. Steg et par stykker af gangen. Sæt dem til side sammen med baconen.
  3. Svits de hele skalotteløgene til de bliver let blanke. Tilsæt herefter svampe, hvidløg og grofthakkede gulerødder, og lad det stege til væden er dampet af svampene.
  4. Kom et skvæt cognac på og rør grundigt. Tilsæt vin, hønsebouillon, kyllingelårene, bacon, peberkorn, timian og laurbærblade.
  5. Lad det simre i ca. en times tid og smag saucen til. Jeg valgte også at jævne den lidt med maizena.
  6. Server med mos eller ris og top med persille.
Tags:, , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger