Simremad når det er bedst! Coq au vin - en fransk klassiker som får fuglene til at synge. Her får I min opskrift som er et mix af de bedste.

IngredienserTil 6-8 person(er)
- Bacon i tern300 g
- Hele kyllingeunderlår8 stk
- Skalotteløg20 stk
- Hvidløg6 fed
- Gulerødder3 stk
- Markchampignon500 g
- Cognacen sjat
- Rødvin1,5 l
- Hønsebouillon1 l
- Frisk timian2 håndfuld
- Laurbærblade6 stk
- Hele peberkorn1,5 spsk
- Evt. jævning
- Persille1 bundt
Fremgangsmåde
- Steg baconen sprød i en stor gryde. Sæt det til side.
- Gnid kyllingelårene i salt og peber og steg dem gyldne i samme gryde som du stegte baconen. Steg et par stykker af gangen. Sæt dem til side sammen med baconen.
- Svits de hele skalotteløgene til de bliver let blanke. Tilsæt herefter svampe, hvidløg og grofthakkede gulerødder, og lad det stege til væden er dampet af svampene.
- Kom et skvæt cognac på og rør grundigt. Tilsæt vin, hønsebouillon, kyllingelårene, bacon, peberkorn, timian og laurbærblade.
- Lad det simre i ca. en times tid og smag saucen til. Jeg valgte også at jævne den lidt med maizena.
- Server med mos eller ris og top med persille.