Fri Citrusfromage

Jeg har lige været hårdt ramt af influenza, og brugte tiden på at se maaaaasser af madprogrammer. Bl.a. så jeg Spise med Price, Den store bagedyst OG Kongerigets Kager! Blev svært inspireret af dem alle sammen til at lave den her laktosefri citrusfromage. Så, jeg har faktisk taget lidt af hvert program og udfaldet blev den her fantastisk friske og bobbel-sprøde appelsin-citronfromage! Reglen er, 1 æg pr. person, 1 blad husblas pr. person, 25 gr. sukker pr. person og ca. en ½ citrusfrugt pr. person. Jeg lavede til 6 personer og fik knap 2 liter (dejlig) fromage ud af det - som blev spist på ca. 24 timer... nammi. Jeg skriver opskriften ind som jeg lavede den - men basis opskriften er som beskrevet foroven!

Til 6 person(er)

  • past. æggehvider6 stk
  • past. æggeblomme6 stk
  • husblas6 stk
  • rørsukker150 g
  • citroner, ikke overfladebehandler2 stk
  • appelsin1 stk
  • vanilje1 tsk

Fremgangsmåde

  1. Start med at lægge husblas i en skål med koldt vand, og lad det stå i en halv time.
  2. Riv skal af en citron. Pres citron og appelsin. Hæld saft og skal i en lille gryde.
  3. Skil blommer og hvider ad i to skåle.
  4. Pisk 3/4 dele af sukker med blommer indtil de er så hvide de kan blive og dejlig luftige.
  5. Pisk resten af sukker med æggehviderne indtil de er stive.
  6. Varm citron og appelsinsaft op med skal, vanilje og husblas.
    Husblassen tager du op af vandet med en hånd og pres så meget vand ud af det som du kan inden du sætter det i gryden til saften.
    Varm det kun lige til det punkt hvor det bliver for varmt for fingrene! Husk at piske med et piskeris imens du varmer for at opløse husblassen helt.
  7. Køl saften lidt af inden du hælder den op i skålen med blommerne, hæld saften forsigtigt og pisk med piskeris imens du hælder.
  8. Tag lidt af de luftige hvider og pisk i blomme-saft-massen.
  9. Vend så resten af hviderne FORSIGTIGT i massen med en dejskraber eller lignende indtil massen er homogen. Pas endelig på med ikke at være for hårdhændet da det er hvidernes luftige bobler der giver fromagen sin fantastiske struktur!
  10. Gem på køl i 3-4 timer inden servering.

Jeg hældte også lidt op i 4 små serveringsskåle, og det stivnede på en time eller to. Så hvis det skal gå hurtigt så er det et godt tip :)

TIP: Jeg elsker fromage, og jeg elsker citronfromage! Min kæreste er så ikke særlig vild med den syrlige smag og derfor tilsatte jeg appelsinen for at kunne gøre den lidt mere sød. Du kan derfor helt undlade appelsinen, du kan endda tilsætte hvilken som helst citrusfrugt du vil. Grape. Blodappelsin. Pomelo. Go nuts.

Enjoy <3

 

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger