Citronsmåkager med pistacienødder og tranebær

Jeg har virkelig været i gang med julebag i år og det falder i god jord hos de fleste. Dagens lækre småkager er meget friske med deres citron smag kombineret med ristede pistacienødder og tørrede tranebær. Et must have til kaffebordet!

IngredienserTil 16 stk. person(er)

  • Mel110 g
  • Majsstivelse85 g
  • Bagepulver1 tsk
  • Salt1 knivspids
  • Smør, stuetemperatur115 g
  • Sukker60 g
  • Æggeblommer, stuetemperatur2 stk
  • Citronskal4 tsk
  • Vanilje ekstrakt
  • Citronsaft2 spsk
  • Flormelis100-150 g
  • Pistacienødder50 g
  • Tørrede tranebær50 g

Fremgangsmåde

  1. Bland mel, majsstivelse, salt og bagepulver i en skål.
  2. Kom smør og sukker i en anden skål og pisk det luftigt.
  3. Tilsæt æggeblommer, citronskal og vanilje ekstrakt i den skål med smør og sukker, og pisk videre.
  4. Tilsætte melblandingen på en lav hastighed.
  5. Pak dejen ind en husholdningsfilm og stil det i køleskabet i ca. 1 time.
  6. Rul dejen ud i ca. 0,5 cm tykkelse. Udstik først store runde former og derefter små runde runde former inde i den store cirkel, for på den måde, at skabe en krans.
  7. Stil kransene på en bageplade med bagepapir og bag dem i en 175 graders forvarmet ovn i ca. 10-12 minutter. Tag dem ud af ovnen og køl dem ned.
  8. Bland 2 spsk. citron saft sammen med 100 g flormelis og bland det godt sammen i en skål der gerne må være lidt flad. Glasuren skal være lidt flydende. Rist pistacienødderne, enten på panden eller i ovnen, hak dem fint sammen med de tørrede tranebær.
  9. Dyp den ene side af de nedkølet kranse i glasuren og drysse dem med de hakkede pistacienødder og tørrede tranebær.
  10. Er du ikke til kranse, kan du f.eks. bruge en udstikkerform formet som et juletræ og pynte dem med meget finthakkede pistacienødder.

PS. Det er ret vigtigt at du har en god tykkelse på kransen, da ellers vil du opleve udfordringer når du skal dyppe dem ned i glasuren. De har ret nemt ved at knække, så jo tykkere, jo bedre er de at arbejde med. Alternativt, kan du prøve at smøre glasuren oven på i stedet for at dyppe dem ned i den.

Inspiration til flere lækre småkager:

Lakrids småkager

Sprøde chokolade småkager

Cookies med guldkaramel

Tags:, , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger