Der er så mange minder i en citronmåne. For mig minder den mig om utallige kioskbesøg i frikvartererne på Islev skole. For 5 kr. kunne man få det vilde sukkerchok og holde sig kørende resten af skoledagen. Nok ikke det sundeste - men hyggeligt det var det. :)

IngredienserTil 8-12 person(er)
- Blødt smør500 g
- Sukker500 g
- Hvedemel500 g
- Æg8 stk
- Bagepulver1/2 tsk
- Vaniljesukker3 tsk
- Øko citroner2 stk
Fremgangsmåde
- Bland smør og sukker til det er lyst og cremet.
- Kom et æg i ad gangen. Det vil ligne at det hele skiller lidt, men det er ok.
- Bland mel, bagepulver og vaniljesukker. Sigt det, og rør det i dejen lidt af gangen.
- Tilsæt skallen af 2 citroner og saften fra en. Gem den anden til citronglassur :p
- Kom dejen i en 28 cm smurt springform (bruger du en mindre skal du regne med forlænget bagetid).
- Kom kagen i en kold ovn og sæt den på 170 grader.
- Kagen bages i 1 timer og 15 minutter.
- Lad citronmånen køle af og lav en sej citronglassur af formelis, citronsaft og evt. lidt frugtfarve :)
- Hæld glassuren over kagen, fordel den og server med et stort glas mælk eller kaffe.
Kilde: http://www.dr.dk/Mad/opskrifter/spise-med-price/citronmaene.htm
Tags:citronmåne, citronmåne brødrene Price, hjemmelavet citronmåne, kage, lækker citronmåne, sandkage med glassur, snadkage
Har i erfaring med at bage den dagen før eller er den bedst på dagen?
Den kan sagtens bages dagen før. Det gjorde jeg også selv.