Paleo chokoladelagkage 2.0

En lagkage kan aldrig slå fejl. Den er altid en vinder, et sikkert hit, elsket og beundret! Så jeg er glad for, at jeg endelig at fundet en opskrift på en lagkage, hvor jeg også kan være med!

Én bundTil 8-12 person(er)

  • øko æg4 stk
  • honning150 g
  • kokosfibre35 g
  • kakaopulver25 g
  • smør50 g
  • vaniljepulver1 tsk
  • salt knivspids

Chokoladekrem til 2-3 bundeTil 8-12 person(er)

  • kokosfløde (den faste del af en dåse kokosmælk)3 dåser
  • kakaosmør50 g
  • smør25 g
  • mørk chokolade200 g
  • vaniljepulvertil smagning
  • honningtil smagning

Tilbehør og pyntTil 8-12 person(er)

  • hindbær250 g
  • banan2 stk
  • kakaopulvertil at drysse over
  • frysetørret jordbær eller andre bærtil at drysse over
  • hakkede pistacienøddertil at drysse over

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovn på 180 grader varmluft.
  2. Bund:
    Pisk æg og honning luftigt.
    Tilsæt tørre ingredienser.
    Smelt smør, og hæld forsigtigt i imens du pisker, lad vallen blive tilbage i gryden.
    Bag i en springform, hvor bunden er beklædt med bagepapir og resten af formen er smurt med smør, i 20 - 25 minutter.
  3. Chokoladekrem:
    Kokosfløde, kakaosmør og smør smeltes sammen i en gryde over svag varme. Massen skal IKKE koge.
    Tag gryden af varmen når det hele er smeltet sammen, knæk chokoladen i mindre stykker og smid op i gryden. Rør rundt indtil du har en homogen-chokolade-masse.
    Smag til med vanilje og honning.

Chokoladekremen skal helst have et par timer på køl, gerne natten over.

Bundene kan du lave både som chokolade og vanilje bunde – hvis du gerne vil have en hvid bund, så undlad bare at tilsætte kakaopulveret og tilsæt en ekstra spsk vaniljepulver i stedet.

Når chokoladekremen har stået på køl, og bundene er helt kølet af, så laver du din lagkage. På billedet har jeg gjort sådan: chokoladebund, banan, chokoladekrem, vaniljebund, hindbær, chokoladekrem, chokoladebund – sluttet af med resten af chokoladekremen på toppen og pyntet med hindbær og pistacienødder.

Du kan bruge hvilken som helst frugt til denne kage.

TIP: kagen smager mega godt når den lige er blevet lavet, MEN, det smager ENDNU bedre hvis den får lov til at stå natten over.

Kagen på billedet lavede jeg til min kærestes fødselsdag – jeg havde lavet bundene og chokoladekremen dagen før, og så stod jeg op kl. 04.30 for at samle kagen så vi kunne overraske min kæreste kl. 06.00 med morgensang og kage. Den var et hit! Men jeg kunne også godt have samlet kagen om aftenen, og så sovet den time ekstra :p

Den oprindelige opskrift er fra My Paleo Pantry -  og der er endnu flere fantastiske opskrifter derinde.

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger