Chokoladekagemousse

Det er faktisk en cupcake med sig selv ovenpå!

IngredienserTil 12 person(er)

  • friske dadler, uden sten12 stk
  • honning3 spsk
  • øko æg6 stk
  • koldt vand½ dl
  • kakaosmør60 g
  • smør60 g
  • ren kakaopulver100-150 g
  • kanel1 tsk
  • cayennepeber1 tsk
  • vanilje2 tsk
  • salt knivspids

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader varm luft.
  2. Blend dadlerne sammen med vandet indtil du har en homogen dadel-masse.
  3. Tilsæt æg og honning. Pisk indtil massen er hvid-gullig og luftig. Det kan sagtens være, at du skal piske i 10 minutter. Det kommer an på hvor kraftig din håndmixer er.
  4. Smelt smør og kakaosmør over vandbad. Hæld det i æg-massen. Langsomt og i en tynd stråle, imens du pisker. Lad det hvide bundfald (det hvide mælkeprotein) blive tilbage i gryden.
  5. Tilsæt tørstofferne, bland godt sammen.
  6. Hæld i muffinsformene, ca. 12 stykker. Fyld formene halvt op. Gem resten af kagedejen i køleskabet.
  7. Bag i midten af ovnen i ca. 12-15 minutter, måske endda 20. Det kommer virkelig an på din ovn, Men hold øje med kagerne efter det 12 minut, de skal vare faste med alligevel lidt våde/bløde i det.
  8. Lad kagerne køle helt af inden du sætter lidt af den resterende kagedej aka chokolademousse på toppen.

Du kan evt. sætte en klat marmelade på toppen af din cupcake, jeg har sat en klat appelsinmarmelade på min – og friske bær eller en anden form for frugt kunne også være en idé :)

Opskriften på de her muffins, minder meget om mine andre chokolademuffins, der er bare ændret en smule i opskriften for at pifte den lidt ekstra op.

TIP: Jeg har ikke selv prøvet det, men jeg kunne forestille mig, at min karamelsovs kunne smage rigtig godt oven på den her lille lækre sag ;)

<3

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger