Chiagrød med chokolade

Chiagrød med chokolade er en dejlig måde at starte dagen på, selvom man skulle tro at den var syndig er den det overhovedet ikke. Chiafrø er de ultimative super frø! To skefulde af disse små frø rummer kalk svarende til flere glas mælk, mere omega-3 end en laksefilet og 30 % flere antioxidanter end blåbær. Flet dem ind i kosten – morgen, middag og aften. Spis chiafrø rå, hele eller knust. Lad dem spire på samme måde som karse, og put dem oven på din mad. Spiser du dem rå, er de gode at blande med tørrede frugter og som drys på morgenmad eller grønsager. Put dem også i dejen, når du bager. Endelig kan du blande 1 spsk. i et glas saft eller juice. Der er mange måder at spise chiafrø på, og her har du en opskrift på en chokoladegrød!

IngredienserTil 2-3 person(er)

  • Chiafrø (sorte eller hvide)1,5 dl
  • Væske (fx. nøddemælk, soyamælk, vand, mælk)4 dl
  • Kakaopulver (Valrhona) 2 spsk
  • Vaniljepulver1 tsk

Fremgangsmåde

  1. Hæld væsken i en stor skål eller beholder med tilhørende låg, hæld kakaopulver i og pisk til der ikke er flere klumper.
  2. Hæld chiafrøene i imens du rører rundt.
  3. Tilsæt vanilje.
  4. Rør rundt i et par minutter, lad det stå i et par minutter, rør rundt i det igen, og lad det så stå i minimum et par timer - MEGET gerne natten over.
  5. Her har jeg serveret min chokoladegrød med skyr og blåbær. Nammi!

Det er lidt af en morgenmads-dessert den her grød, fordi den smager så godt! Jeg er i hvert fald fan af de her super frø <3

Du behøver ikke at bruge Valrhona, det er bare den kakaopulver jeg bedst kan lide :)

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger