Cheesecake med chokolade og blåbærmousse

Det der er dejligt ved kage - og mad generelt - er, at det næsten kun er fantasien der sætter grænser. Inde i mit hoved begyndte der, at danne sig billeder af en kage jeg syntes ville være rigtig lækker, men det var ikke en jeg havde smagt før eller set en opskrift på, og ja - så må man jo bare prøve sig lidt frem :) Denne flotte "cheesecake" i lag er, hvad der kom ud af det. Og jeg synes heldigvis at den smager fantastisk!

Cheesecake lagTil 8-12 person(er)

  • Smør (smeltet)100 g
  • Fuldkorns Digestive kiks200 g
  • Philadelphia smøreost400 g
  • Æg2 stk
  • Sukker1½ dl
  • Vaniljesukker3 tsk
  • Creme fraiche 38 %4 dl

Chokolademousse lagTil 8-12 person(er)

  • Mørk chokolade200 g
  • Past. æggeblommer4 stk
  • Past. æggehvider3 stk
  • Flormelis50 g
  • Fløde1 dl

Blåbærmousse lagTil 8-12 person(er)

  • Frosne blåbær225 g
  • Past. æggeblommer2 stk
  • Sukker50 g
  • Vaniljesukker1 tsk
  • Creme fraiche1,25 dl
  • Husblas4,5 blade
  • Piskefløde2 dl

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 190 grader. Smelt smøret i en lille gryde ved svag varme. Knus kiksene, og bland dem efterfølgende sammen med det smeltede smør.
  2. Glat kikseblandingen ud i en smurt springform (evt. med et stykke bagepapir sat fast i bunden). Bag kiksebunden i 5 min.
  3. Pisk imens flødeosten, 1 dl af sukkeret, æggene og 1½ tsk af vaniljesukkeret sammen i en skål. Når kiksebunden har fået de 5 min i ovnen, hældes oste-blandingen udover og sættes i ovnen igen - denne gang i 20-25 min, eller indtil den er fast og en anelse gylden i kanten.
  4. Tag kagen ud og lad den hvile/køle i 20 min. Lad ovnen være tændt. Imens piskes cremefraichen med resten af sukkeret og vaniljesukkeret.
  5. Efter de 20 min. hældes cremefraiche blandingen over kagen, og den bages i yderligere 10 min. Dernæst skal kagen afkøles helt.
  6. Så kan man så småt begynde på chokolademoussen... Chokoladen smeltes forsigtigt over vandbad. Chokoladen afkøles lidt og æggeblommerne røres i den fingervarme chokolademasse. Imens piskes hviderne stive sammen med flormelis, og vendes (eller piskes) dernæst i chokolademassen.
    OBS: Hvis man synes at chokolademoussen er lidt for mørk, kan man tilsætte 1 dl piskefløde pisket til flødeskum - det gjorde jeg.
  7. Chokolademoussen hældes nu over den afkølede cheesecake, og stilles på køl natten over.
  8. Dagen efter - men stadig minimum 5 timer før kagen skal serveres - sættes de frosne blåbær i kog i en gryde. Efter de har kogt lidt mases de ud med en ske.
  9. Husblassen lægges i blød i koldt vand i ca. 5-10 min.
  10. Blåbærerne presses igennem en si, og selve blåbær saften/væden hældes tilbage i gryden og koges lidt op. Dernæst tilsættes husblassen, som smeltes i blåbærvæden.
  11. Æggeblommerne piskes sammen med sukker og vaniljesukker til en luftig og tyk masse. Tilsæt creme fraichen, og pisk igen. Pisk fløden til flødeskum i en seperat skål, og vend det efterfølgende sammen med æggeblommemassen.
  12. Den let afkølede blåbær tilsættes, og vendes sammen med massen. Blåbærerne må ikke nå at være blevet til gele. Hele moussen hældes derefter over kagen - som stadig er i springformen - og kagen sættes nu igen på køl i minimum 4 timer inden servering.
  13. Så er kagen sådan set færdig! :) Inden den skal serveres tages den naturligvis forsigtigt ud af springformen. Brug evt. en tynd kniv til at løsne siderne i springformen. Velbekomme :)

OBS: Den opmærksomme læser har nok luret at denne kage bør laves dagen i forvejen. Blot lige til ekstra info ;) God fornøjelse.

Tags:, , , , , , , , , , , ,

Kommentér 2 kommentarer

Dine oplysninger

  1. Malne Svar

    Fantastisk – vi laver den til alle fødselsdage. Kom i gang i god tid, så er den nem at lave :-)

    • Dejligt du kan lide opskriften Melne :)