Cheesecake i glas er den perfekte måde at medbringe en dessert til en picnic. De fine portions glas er gør det nemt at transportere og spise. I denne cheesecake har skyr erstattet creme fraiche/fløde. Det gør den mindre fed, og det fungerer i mine øjne rigtig godt. Du kan selvfølgelig vælge at lave en stor cheesecake i stedet for 8 portionsanrettede. I så fald skal du bruge en springform på ca. 18 cm.

BundTil 8 person(er)
- Digestive kiks200 g
- Smør100 g
FyldTil 8 person(er)
- Skyr150 g
- Flødeost300 g
- Vanilje 2 stænger
- Sukker75 g
- Citronsaft2 tsk
ToppingTil 8 person(er)
- Danske øko jordbær16 stk
Fremgangsmåde
- Blend kiksene helt fint og smelt smøret i en gryde.
- Bland det sammen og fordel ca. en spsk. i hver glas. Mas det så meget som muligt sammen med en ske. Kom dem på køl mens du laver fyldet.
- Bland alle ingredienserne til fyldet. Smag til hvis du fx ønsker den mere syrlig.
- Kom ostemassen på en sprøjtepose og fordel et tyndt lag i alle glas. Sæt de fine små glas på køl et par timer eller til dagen efter.
- Skær jordbær som ønsket og kom hvad der svarer til to hele i hver glas.
- Så er de klar til at komme i picnic kurven og blive nydt i solrige omgivelser med de bedste omkring dig.
Cheesecaken er inspireret af Maja som har den fine blog chocolat.dk. Tjek den ud og lad munden løbe i vand.
Tags:cheesecake, cheesecake i glas, cheesecake med skyr, picnic cheesecake, picnic ideer, portions cheesecake