Ceasar salad med brødcroutoner og bacon

En af mine yndlings salater er Ceasar salad. Den er perfekt som en let aftensmad eller en lækker frokost.

Til salatenTil 4 person(er)

  • Kyllingebryst3 stk
  • Romainesalat1 - 1 1/2 stk
  • Bacon200 g
  • Parmesanca. 50 g

BrødcroutonerTil 4 person(er)

  • Daggammeltbrød1 stk
  • Olie1 spsk
  • Smør1 klat
  • Hvidløg2 fed
  • Salt og peber

DressingTil 4 person(er)

  • Hvidløg1-2 stk
  • Æggeblommer2 stk
  • Ansjosfileter i olie4 stk
  • Sherry eiddke1 spsk
  • Worcester sauce1 sjat
  • Revet parmesan2 spsk
  • Smagsneutral olie1 1/2 dl
  • Salt og peber
  • Evt. vand

Fremgangsmåde

  1. Start med at rive brødet i små mundrette stykker - undlad skårpen. Rist brødet på en varm pande med lidt olie og smør. Mas to fed hvidløg og varm dem med på panden. Drys med lidt salt og peber og læg dem på fedtsugende papir når de er blevet gyldne og sprøde.
  2. Til dressingen kommer du alle ingredienser, på nær olie, salt, peber og vand, i en blender. Blend og kom derefter lidt olie i ad gangen. Dressingen bliver tykkere og tykkere. Når al olien er tilsat kan du vurdere om du vil have en lidt tyndere dressing. Hvis ja kommer du bare en lille smule vand i og blender igen. Smag til med salt og peber.
  3. Steg baconen sprød. Steg derefter kyllingen. Riv imens salaten ned i fire tallerkner. Når kyllingen er færdig skæres den i strimler og placeres ovenpå salaten. Drys med bacon, brødcroutoner og parmesan skåret i tynde flager. Top med den karakteristike ceasar salad dressing.
  4. ENJOY!
Tags:, , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger