Frokost calzone

En calzone hører sig til et hvert pizza tema. Pizzaen er super sprød på toppen og har en blød og fedet midte. Det kan næsten ikke blive bedre end det - i hvertfald ikke hvis tømmermændene banker på døren. Disse er lavet som en frokostversion, hvor de har halv størrelse af en normal pizza.

PizzadejTil 4 person(er)

  • Lunkent vand1 1/4 dl
  • Gær7 g
  • Sukkerlille knivspids
  • Salt1 tsk
  • Citronsaft2 dråber
  • Tipo 00 (Italiensk hvedemel)200 g

PizzafyldTil 4 person(er)

  • God kogt skinke100-125 g
  • Mozzarella125 g
  • Sorte oliven24 stk
  • Basilikum24 blade
  • Parmesan ost50-75 g

Fremgangsmåde

  1. Bland vand, gær, sukker, salt og citronsaft sammen.
  2. Tilsæt melet lidt ad gangen og æld den tilsidst glat og elastisk. Gerne 10 minutters tid.
  3. Kom film over skålen med dejen og lad den hæve en time et lunt sted.
  4. Slå dejen ned og del den i fire runde kugler og lad dem hæve på køkkenbordet i en halv time mens du gør fyldet klar.
  5. Tænd ovnen på 275 grader. Sørg for at der er to bageplader sat oveni hinanden i ovnen. De skal varmes op så de kan fungere som bagesten.
  6. Skær eller klip skinken i strimler. Riv parmesanen og stil de øvrige toppings frem.
  7. Rul en pizzakugle ud ad gangen og fordel en fjerdedel af fyldet på halvdelen af pizzaen.
  8. Fugt hænderne med lidt vand og dryp det langs siderne på pizzaen.
  9. Fold den anden del over fyldet og luk den forsvarligt til ved at krumme dejsiderne sammen.
  10. Kom den på et stykke bagepapir og forsæt med de resterende tre.
  11. Træk bagepapiret over på de brandvarme bageplader og kom pizzaerne i ovnen, hvor de bage i ca. 15 minutter til skorpen er sprød.

Pizzaerne er halvt så store som en normal pizza. Det er der flere grunde til:

1. Jeg kan aldrig spise en hel pizza selv
2. Jeg synes en stor pizza er besværlig at spise
3. Jeg har nemmere ved at tage den med på madpakken dagen efter

Du kan selvfølgelig vælge at lave dem store så dejen kun deles i to. Up to you :)

Se andre pizzaopskrifter her:
Fuldkornspizza med hytteost, rucola og røget laks
Sprød fuldkornspizza
Paleo pizza
Proteinpizza med “Spicy meatballs”
Spinatpizza
Bacon Pizza
Pizza med kantareller, pancetta og cheddar
Blomkålspizza med chorizo
Trøffelpizza

Vidste du at du kan komme med Mad kollektivet backstage på Instagram og holde dig opdateret på Bloglovin’ og Facebook?

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger