Bygotto med røget laks

Risotto er en klassisk italiener. Jeg har forsøgt, at gøre den mere nordisk og sund ved at bruge perlebyg fremfor risottoris. Det er overraskende godt og meget mættende.

IngredienserTil 4 person(er)

  • Løg1 stk
  • Magarine el. smør25 g
  • Grøntsagsbouillon1 l
  • Perlebyg3 dl
  • Whisky2 spsk
  • Røget laks i skiver250 g
  • Creme fraiche5 spsk
  • Hakket dild2 spsk
  • Lidt cayennepeber
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Pil og hak løget og smelt fedtstoffet i en gryde. Kom løgene i og svits dem ca. 5 min.
  2. Giv bouillonen et opkog i en gryde for sig.
  3. Kom perlebygen i gryden med løg og lad dem svitse med et par minutter.
  4. Hæld whiskyen i, lad den dampe af og spæd med den varme bouillon, et par centiliter ad gangen. Lad det meste af bouillonen koge ind efter hver tilsætning. Processen skal ca tage 25 min så perlebygen er kogt færdig - der skal dog stadig være bid i.
  5. Krydr med cayennepeber.
  6. Skær laksen i ca. 2 cm. store stykker og bland dem i perlebygen sammen med creme fraiche og hakket dild.
  7. Smag til og krydr evt. med salt og peber.
Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger