Butter Chicken – ala Freddy

Gennem en lang, lang research periode over et års tid, har jeg endeligt nået den perfekte kombination af ingredienser. Denne ret er kongen af det indiske køkken. Glem hvad I evt. tidligere har prøvet af opskrifter – This is the real deal!!! Butter Chicken er en sublim, men relativt fed ret, så nyd den i begrænsede mængder - men gå ikke på kompromis ift . til opskriften, som i øvrigt byder på et ret komplekst udvalg af krydderier. De koster lidt at købe ind, men så har du også en solid basis for at udforske det indiske køkken i fremtiden.

KyllingTil 2-3 person(er)

  • Kyllingebryst300 g

MarinadeTil 2-3 person(er)

  • Hakket ingefærhvad der svare til 2 fed
  • Hakkede hvidløg2 fed
  • Citronsaft1 spsk
  • Youghurt naturel1 spsk
  • Røget paprika1 tsk
  • Garam masala1 tsk

SauceTil 2-3 person(er)

  • Paprika Edelsüss1 spsk
  • Kashmiri Chili powder ( eller cayenne) 1 knivspids
  • Hakket ingefærhvad der svare til 2 fed
  • Hakkede hvidløg2 fed
  • Kanel1 spsk
  • Garam masala1 tsk
  • Kardemomme kapsler8 stk
  • Sort peber1 tsk
  • Smør30 g
  • Piskefløde 38%1/4 l
  • Tomatpuré1 dåse
  • Tomat Passata250 ml
  • Vand2 dl
  • Flydende honning1 spsk
  • Kasuri Methi ( tørre bukkhornsfrø blade)1 spsk
  • Knust javitri ( tørret blomst af muskatnød)1 tsk
  • Saltsmag til

RisTil 2-3 person(er)

  • Basmatiris4-6 dl
  • Gurkemeje1 tsk
  • Knust spidskommen1 tsk
  • Kommenfrø1 tsk
  • Salt1 tsk

Fremgangsmåde

  1. Mariner kylling natten over i marinade i køleskabet.
  2. Steg kylling i ca 20 minutter ved 220 grader i ovnfast fad.
    Skær i mundrette terninger.
  3. Smelt smør i stor gryde/wok. Tilsæt Kardemomme kapsler, sort peber, kanel, garam masala ,chili, javitri, hvidløg og ingefær og steg i 2 min. Tilsæt pure og passata, paprika og vand og kog ind i 5-10 minutter. Tilsæt kyllinge tern og kog yderligere i 2 min. Aflslut med fløde , kasuri methi og flyende honning og smag til med salt.
  4. Ris koges til de er al dente, hæld vandet fra og sæt låg på i 10 min.
    Afslut med at tilsætte gurkemeje, spidskommen og kommen og giv det en god omrøring. Vent til at risene er dampet lidt af og server derefter.

NB: vær varsom med din krydring , og specielt chilimængderne .
Retten skal smage blød, aromatisk, mild og cremet.

Vidste du at du kan komme med Mad kollektivet backstage på Instagram og holde dig opdateret på Bloglovin’ og Facebook?

Tags:, , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger