Burgerboller med sesam

Mums! Min kære mutti var så sød at forkæle hele familien sidste søndag. Hun serverede nemlig pulled pork burgere med søde kartoffelfritter og chilimayo. ALT var hjemmelavet, og det sad lige i skabet. Jeg var specielt begejstret for de hjemmelavede burgerboller. Jeg synes ofte der er alt for meget brød, hvorfor også mange tager overbollen af. Men her er det ikke nødvendigt.

IngredienserTil 12 person(er)

  • Vand1 1/2 dl
  • Mælk1 dl
  • Smør30 g
  • Gær25 g
  • Salt1 tsk
  • Sukker45 g
  • Æg1 stk
  • Hvedemel400 g
  • Sesam

Fremgangsmåde

  1. Lun mælk og vand i en gryde og smelt smørret heri. Opløs derefter gæren i mælke/smør blandingen.
  2. Tilsæt salt, sukker og æg og rør det grundigt sammen. Tilsæt herefter melet og ælt til dejen er smidig og glat.
  3. Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet til den er ca. dobbelt så stor. Det tager ca. 1 - 1 ½ time.
  4. Rul dejen ud på et mel-drysset bord så den er ca. 1,5 cm tyk. Stik herefter burgerbollerne ud med udstikkere eller et stort glas. Kom dem på en kold bageplade med bagepapir og giv dem et lille pres.
  5. Sæt en anden bageplade i bunden af den kolde ovn og hæld kogende vand i. Sæt bollerne ind i ovnen (uden at tænde den), luk og lad dem hæve i ca. en time.
  6. Tag det hele ud af ovnen og varm den op til 200 grader.
  7. Imens pensles burgerbollerne med vand og drysses med sesam.
  8. Bag dem i 8-10 minutter til de er gyldne.

Opskriften er fundet på madenimitliv.

Tags:, , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger