Blomsterbergs brunkager

Wow - de her brunkager er fantastisk nemme og så smager de helt eminent af jul!

IngredienserTil 50 person(er)

  • Smør250 g
  • Lys sirup125 g
  • Brun farin250 g
  • Koldt vand1 spsk
  • Potaske2 tsk
  • Stødt kanel3 tsk
  • Stødt nellike1 tsk
  • Stødt ingefær2 tsk
  • Stødt allehånde1 tsk
  • Skal af appelsin2 stk
  • Usaltede pistacie kerner25 g
  • Mandler125 g
  • Hvedemel500 g

Fremgangsmåde

  1. Smør, sirup og brun farin smeltes til du ikke længere kan se "sukkerkornene" fra farinen. Det skal ikke koge men være omkring de 70 grader. Derefter tages gryden af varmen.
  2. Kanel, nelliker, ingefær, allehånde og hvedemel blandes. Tilføj fintrevet skal fra to appelsiner, mandler og pistacie.
  3. Potasken og vand røres sammen i en kop og tilføjes.
  4. Det hele mixes sammen til det har en ensartet konsistens.
  5. Beklæd et ildfast fad (eller andet som er ca. 18 gange 18 cm) med bagepapir på alle kanter. Et tip til at få bagepapiret til at sidde fast er at sprøjte med lidt fedt så det klæber til det.
  6. Kom dejen i formen og mas den godt sammen så den er jævn og pæn. Læg bagepapir på toppen af dejen.
  7. Lad den hvilke på køkkenbordet til dagen efter.
  8. Tænd ovnen på 180 grader.
  9. Bank dejen ud af formen og skær den i fem baner og snit dem i tynde skiver.
  10. Kom dempå bagpapir og bag dem i ca. 9-12 minutter.
  11. Køl demaf på en rist og opbevar dem i en kagedåse.

Opskriften er fundet her

Tags:, , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger