Luftige speltboller

Her er en opskrift på luftige speltboller som er perfekte til det hele - morgenmad, brunch, snack, aftensmad, fødselsdag, you name it. De er helt klart bedste når de lige er kommet ud af ovnen, men de er også lækre efter en tur på/i brødristeren og med et ordentlig lag smør på ;)

Sprøde kikærter med citron og rosmarin

It's snack time - og endda en af de sunde af slagsen. Jeg synes det er fantastisk, at lave snacks som er lækre og smagfulde, hvor man rent faktisk kan tillade sig at spise dem uden at få dårlig samvittighed. Jeg har set en del eksempler på sprøde kikærter. De fleste er med paprika og cayenne eller chili. Jeg har nu valgt at gå i en helt anden grøft, og faktisk er mine sprøde kikærter med citron og rosmarin inspireret af disse Snacknødder med lime og rosmarin. It's a must try! De kan både bruges som salat topping i stedet for brødcroutoner, som mellemmåltid, til velkomstdrinken når der kommer gæster eller bare som en aftenssnack.

Bananvafler

Elsker at spise disse sunde og lækre bananvafler til morgenmad. Egentlig er det slet ikke så omstændigt som det måske lyder. Alligevel bliver det ofte til en søndagsting herhjemme. Prøv dem - det er så godt!

Scones med chokolade

Puh - det er ved at være længe siden. Der har været travlt både på jobbet og derhjemme. Vores skønne Frederiksberg lejlighed er nu kommet til salg så nu skal vi videre ud i livet sammen. Vi kigger på hus omkring Skovlunde hvor min lillebror, Eik og lille Saga bor. Nåh - nok om alt det private. I går blev der lavet scones med chokolade - mums de var lækre! Jeg synes ikke i skulle snydes for opskriften.

Salsa Roja (salsa af ristede tomater)

Jeg har været så heldig, at få fingrene i en bog sprængfyldt med mexicanske opskrifter! Den hedder 'Ægte Mexicanske Tacos' og forfatteren er Malin Erikson. Bogen er spækket med vildt lækre opskrifter, og billeder som virkelig får din mund til at løbe i vand, fotografen er Åsa Dahlgren og bogen er udgivet hos Nyt Nordisk Forlag. Jeg har afprøvet den her opskrift på salsa, som minder faktisk meget om den måde jeg selv laver salsa på - og derfor er jeg da også helt klart ret vild med den her opskrift ;) I Mexico bruger man en såkaldt comal, en tynd lerpande når man rister tomater og chilier. I Denne opskrift må ingredienserne gerne blive lidt sortnistrede i skallen - det gør bare salsaen fyldigere og dybere i smagen.

Cebolla Desflemada (saltede løg)

Jeg har været så heldig, at få fingrene i en bog sprængfyldt med mexicanske opskrifter! Den hedder 'Ægte Mexicanske Tacos' og forfatteren er Malin Erikson. Bogen er spækket med vildt lækre opskrifter, og billeder som virkelig får din mund til at løbe i vand, fotografen er Åsa Dahlgren og bogen er udgivet hos Nyt Nordisk Forlag. I bogen er der rigtig mange spændende og anderledes opskrifter på tilbehør til tacos og andet mexicansk mad, og lige den her opskrift fangede altså mit madhjerte, fordi jeg aldrig nogensinde har smagt noget der ligner - og jeg var helt vild med de her saltede løg!

Sommerdrink med mynte

Gry, min veninde, kom på besøg en dag i maj, og havde en kæmpestor potteplante med, som så viste sig at være mynte fra hendes lokale grønthandler. Gry satte mig i sving med at lave denne her lækre sommerdrink, som egentlig godt kan kategoriseres som en mojito uden alkohol. Mums.

Glutenfri tærte med oksekød

Glutenfri tærtebund med fyld af smørstegte champignoner med hvidløg, tomater og hakket oksekød. Denne tærte er helt sikkert børnevenlig, min datter på 1,5 var i hvert fald ret vild med den. Denne opskrift er til en tærteform på 21 cm. i diameter.

Glutenfri pandekager

Her er en opskrift på glutenfri pandekager, som er smidige, luftige og velsmagende! Som udgangspunkt er havre glutenfri, men afsmitning på møllerier eller opblanding på mark eller under høst gør, at havren bliver 'smittet' med gluten - så husk at købe glutenfri havremel til at lave disse lækre pandekager med!

Kylling Adobo (Filippinsk kylling)

Her får du opskriften på en lækker Kylling Adobo. En filippinsk ret som er vildt smagsfuld og klistret - og meget børnevenlig. Min datter havde de 'lækreste' snaskede fingre efter vi havde spist Kylling Adobo :p

Spelttærte med broccoli og bacon

Denne opskrift på tærtebund lavet med sigtet speltmel og bacon og broccolifyld, er til en tærteform på 23 cm. i diameter. Denne tærte er meget børnevenlig, og min datter på 1,5 var ret vild med den - men, hun er også meget glad for bacon ;)

Hjertesalat med mormor-dressing

Jeg elsker salat. I min verden, er der ikke et måltid uden salat. Her er en opskrift på en lækker sommersalat, der passer perfekt til sommerens grillaftener, eller de dystre vintermåneder, med mormor-dressing.

Tyrkiske melkager med appelsin

Min kollega, Bahar, tog disse tyrkiske smuldre- eller melkager med appelsin med på arbejde en dag og de var altså populære. Jeg smagte kun en lille en, fordi der er jo mel i, så det er ikke nogle kager som jeg kan spise en hel masse af. Men jeg spurgte Bahar om hun havde lyst til at få en opskrift herop på bloggen, og det ville hun gerne! Så her er Bahars opskrift på tyrkiske smuldrekager med appelsin :)

Verdens bedste kanelgifler

Søndag er ofte lig bagning i vores lille hjem. Disse kanelsnegle er fuldstændig uimodståelige. Så når du laver 30 styk skal der være nogen at dele dem med - ellers ender man med virkelig ondt i maven. Nøj de er lækre, saftige, bløde og SÅ usunde. En gang i mellem må man godt :p Kanelgiflerne er de samme som lagkagehusetet. Dog uden cremen - men det bliver de altså ikke dårlige af.

Vafler med havregryn

En opskrift på glutenfri vafler med havregryn. Som udgangspunkt er havre glutenfri, men afsmitning på møllerier eller opblanding på mark eller under høst gør, at havren bliver 'smittet' med gluten - så husk at købe glutenfri havregryn til at lave disse lækre vafler med :)

Bladsellerijuice med æble

YUM! Der er ikke noget bedre end når juiceeksperimentet bliver et hit. Henover påsken er der blevet eksperimenteret med vores nye slowjuicer. Jeg blev selv lidt imponeret over denne bladsellerijuice som udover bladselleri indeholder æbler, agurk, ingefær og mynte. Den er dejlig frisk og læskende på en forårsdag som i dag.

Speltpizza

Vi laver tit pizza hjemme hos mig, og det er alle med alle mulige former for pizzabunde, fx blomkålsbund, tortilla bund, mandelmelsbund - her er min opskrift på en pizzabund lavet på speltmel. Opskriften er til to bradepander.

Lakseroulade med purløg og varmrøget laks med peber

Super lækker, enkel og velsmagende lakseroulade uden gluten og laktose - som oven i købet er nem at lave! Min svigerfar er en af dem som ikke kan lide fisk, men sørme om han ikke var helt vild med den her lille lakseroulade! Og nu laver han den oven i købet selv når han får gæster - så den her lakseroulade kan helt klart anbefales!

Brunch på Restaurant Sult

En lørdag i marts tog jeg en veninde under armen, og tog på Restaurant Sult for at prøve deres brunch. Jeg havde nemlig hørt SÅ meget godt om den, plus, de skriver hvilke retter er gluten- og/eller laktosefrie, hvilket er top nice, for så skal man ikke spørge tjenerne hele tiden.

Koldhævede kerneboller

Yum yum de her kerneboller er intet mindre end fantastiske. I min optik er der intet bedre end hjemmelavede boller i weekenden. Så det er efterhånden blevet en del af rutinen at sætte en gang koldhævede boller i køleren fredag aften. De her kerneboller er super lækre og kan holde sig hele weekenden :)

Mexikansk morgenmad Huevos Rancheros

I weekenden står den på familie brunch endnu en gang. Jeg har valgt at gå all in på et mexikansk tema, så derfor laver jeg min egen version af den mexikanske morgenmad Huevos Rancheros. Jeg har googlet mange opskrifter og synes de er meget forskellige. Så her er endnu en ny version af morgenmaden som kunne have udseendet af aftensmad.

Squashruller med avocado- og artiskokcreme

Jeg lavede disse lækre squashruller til min familie, som var inviteret til den helt store brunch for nogle uger siden. De var et kæmpe hit. Forestiller mig at man nemt også kunne bruge dem som en lille forret eller til tapasbordet.

Koldhævede squashboller med hytteost og chiafrø

Jeg elsker de her squashboller. De er bløde indvendigt, sprøde uden på og så har de et godt sejt bid. Det bedste ved dem er at de er at de er koldhævede så du slipper for fedtede fingre og mel ud over det hele. Selvom opskriften måske indeholder ingredienser som kan skræmme nogle fx chiafrø og ølandshvede, så vær ikke bange for at eksperimentere selv. Du kan fx erstatte chiafrøene med hørfrø, eller ølandshveden med almindeligt hvedemel. You can do it!

Gulerodsboller med solsikkekerner

Når man laver så meget juice som jeg gør, piner det mig at se, at jeg nogen gange bliver nødt til at smide så meget pulp (rester af frugter og grøntsager fra slowjuicer) ud. Jeg er dog ved at blive god til at genbruge disse ingredienser til enten bagværk eller madlavning generelt. Her er gulerodsboller, hvor jeg har brugt gulerød rester fra min juice maskine.

Parmaskinkeruller

Jeg er fan af små snacks. Derfor elsker jeg også disse parmasinkeruller som efter min mening er fyldt med alt det bedste. Lækker oliventapanade, sprøde pinjekerner, semidried tomater og rucola. Fantastisk til tapasbordet, brunch eller som en nem forret. Det er lidt en ret som er lavet på gefülen, så jeg beklager der ikke er mål på ingredienserne. Men det skulle være til at regne ud hvor meget man ca. skal bruge.

Speltboller

Jeg elsker at lave boller, hvor man kan lave dejen dagen i forvejen og slipper for dejfyldte og fedtede fingre. Derfor laver jeg ofte koldhævede deje som blot skal på køl og hæve til dagen efter. Nemmere bliver det nærmest ikke.

Chiagrød med mandelmælk

Det her er uden tvivl min yndlings morgenmad når det hele skal gå hurtigt og samtidig være sundt. Dagen før lægger du chiafrø i blød i mandelmælk og dagen efter har du en lækker chiagrød med mandelmælk. Det kan da ikke være nemmere og så er det oveni købet laktosefrit!

Koldhævede 5-kornsboller

Endnu en bagværk fra mig. Jeg synes at disse 5-kornsboller er så gode, at de hitter min topliste over opskrifter ligenu. Det er helt klart også en opskrift der kommer med i puljen over de opskrifter jeg skal lave til Isabellas navngivningsfest!

Tærte med porer og skinke

Når man har to børn og en mand, og vi skal få hverdagen til at hænge sammen, skal man prøve finde lækre retter der er både anderledes og nemme at lave i hverdagen. Her er mit bud på en nem tærteopskrift der smager godt og er lige til at gå til.

Greasy kanelsnegle til kanelbollens dag

Jeg har en lillebror der elsker kanelsnegle. Så når det nu er kanelbollens dag i morgen, har jeg bagt disse lækre kanelsnegle med glasur til ham. Håber i bliver lige så glade for dem som jeg er! De er på ingen måde tørre, men derimod fyldt med lækker remonce og toppet med glasur!

Chiagrød med chokolade

Chiagrød med chokolade er en dejlig måde at starte dagen på, selvom man skulle tro at den var syndig er den det overhovedet ikke. Chiafrø er de ultimative super frø! To skefulde af disse små frø rummer kalk svarende til flere glas mælk, mere omega-3 end en laksefilet og 30 % flere antioxidanter end blåbær. Flet dem ind i kosten – morgen, middag og aften. Spis chiafrø rå, hele eller knust. Lad dem spire på samme måde som karse, og put dem oven på din mad. Spiser du dem rå, er de gode at blande med tørrede frugter og som drys på morgenmad eller grønsager. Put dem også i dejen, når du bager. Endelig kan du blande 1 spsk. i et glas saft eller juice. Der er mange måder at spise chiafrø på, og her har du en opskrift på en chokoladegrød!

Æggewrap

Er du glutenallergiker? Eller vil du bare gerne undgå kuldhydraterne? Så er her en nem måde at lave en æggewrap på. Den smager helt fantastisk og er super sund!

Ultra nem cheesecake

Så bliver det altså ikke nemmere at lave cheesecake! Brug dem som dessert til en brunch, på picnicturen eller som en hyggelig aftensnack på en lun sommeraften.

Skyrsmoothie med hindbær og æblemost

For et par dage siden snakkede jeg morgenmad med mine nye kollegaer hos Zenji. Mange af os har det på samme måde når vi spiser morgenmad - det vokser i munden og man får kvalme efter et par bidder. Camilla kom så med et forslag jeg tog til mig. En skyrsmoothie! Jeg kan godt synes, at skyr også bliver kvalmende om morgenen, men fordi den her bliver fortyndet med æblemost og blandet med hindbær, glider den ned som en leg. I skylder jer selv at prøve den og tak til Camilla :)

Ingefær og rabarber juice med brus

Sprudlende, forfriskende og lækker juice med brus - eller brusjuice (!) med smag af rabarber og ingefær.

Ingefær har i årtusinder været et populært middel mod fordøjelsesbesvær, diarre, kvalme og mange andre lidelser, men roden indeholder en række vitaminer og antioxidanter, der har vist sig vigtige mod blandt andet tarmkræft, diabetes, hjertekarproblemer og fertilitet.

Frisk rabarber har et lavt kalorieindhold, er sprængfyldt med bl.a. fibre, kalium og c vitamin - en anden sjov ting med rabarber er, at det faktisk er en grøntsag! Og den er i sæson nu (april-oktober)! Så smut du ned og høst nogle rabarber (og ingefær) og lav denne forfriskende brusjuice til dig og dine <3

Cheesecake i glas

Cheesecake i glas er den perfekte måde at medbringe en dessert til en picnic. De fine portions glas er gør det nemt at transportere og spise. I denne cheesecake har skyr erstattet creme fraiche/fløde. Det gør den mindre fed, og det fungerer i mine øjne rigtig godt. Du kan selvfølgelig vælge at lave en stor cheesecake i stedet for 8 portionsanrettede. I så fald skal du bruge en springform på ca. 18 cm.

Broccolisalat med miso og ingefær

Da jeg var gravid så jeg Louisa Lorang lave den her salat på Go' Appetit.. og lige siden har jeg tænkt "dét skal jeg lave!!" - så da jeg var så heldig at få en pakke Clearspring Hatcho Miso fra naturesource.dk tænkte jeg med det samme "broccolisalaten!". Så nu, 4 måneder efter, har jeg ENDELIGT fået lavet den her supre lækre og sprøde broccolisalat med miso, ingefær, lime og ristede sesamfrø.