Intens brownie uden mel

Super lækker og super intens brownie uden mel. Smager himmelsk med en kop kaffe og måske lidt creme fraiche. :) Kagen er lavet efter Leila Lindholms opskrift i bogen 'One more slice', som i øvrigt er en meget anbefalelsesværdig kogebog.

IngredienserTil 18 person(er)

  • Smør200 g
  • God 70% mørk chokolade400 g
  • Øko æg6 stk
  • Sukker3 dl
  • Vaniljetang1 stk
  • Valnødder150 g
  • God kakao1 1/2 dl
  • Salt1 nip
  • Øko appelsin1 stk

Fremgangsmåde

  1. Smelt chokolade og smør i en tykbundet gryde ved svag varme. Køl det af mens du forbereder resten af kagen.
  2. Tænd ovnen på 175 grader.
  3. Pisk æg, sukker og vaniljekorn til en luftig og tyk masse. Det er vigtigt du tager dig tid til at det bliver luftigt. Så spring ikke over hvor gæret er lavest, da kagen derved bliver mindre luftig.Tag gerne lidt sukker og mas vaniljekornene ud i men en kniv (The Blomsterberg way).
  4. Rør kakao, salt og revet appelsinskal i æggemassen.
  5. Hak valnødderne groft. Hold lidt tilbage til topping og vend resten i dejen med en dejskraber.
  6. Vend til sidst den afkølede chokoladesmør i æggemassen og kom det i en form beklædt med bagepapir, der ca. svarer til en halv bradepande.
  7. Bag i miden af ovnen i 20-25 minutter. Den skal virke fast når du ryster formen men være blød i midten. Giv den hellere for lidt end for meget, da den ellers kan finde på at smuldre.
  8. Køl den af og nyd med kaffe og evt. creme fraiche.
Tags:, , , , , , ,

Kommentér 6 kommentarer

Dine oplysninger

  1. stephanie Svar

    Den ser super lækker ud! Er den fryseegnet?:)

    • Den er super lækker Stephanie! Hmm brownien blev spist før den overhovedet nåede at komme i fryseren. Men jeg skulle mene den godt kan klare en tur i fryseren :)

  2. Maria Svar

    Hej.

    Kan man helt droppe valnødderne?

    • Hej Maria,
      Det kan du bestemt godt gøre :)
      //Anja

  3. Gitte Irene Svar

    175 grader? Er det i alm. ovn?

    • Hej Gitte,
      Ja det er helt almindelig ovn.
      //Anja