Braiserede porrer

Bliv inspireret af denne enkle og super lækre opskrift på braiserede porrer som er det perfekte tilbehør til både rødt kød, kylling og fisk!

IngredienserTil 2-3 person(er)

  • Porrer3 stk
  • Hvidløg5-6 fed
  • Smør3 spsk
  • Hvidvin1,5 dl
  • Tørret ramsløg1 tsk
  • Olietil stegning

Fremgangsmåde

  1. Pil de 2-3 yderste lag af porren af.
  2. Skær toppen af porren af, der hvor den deler sig.
  3. Skær bunden af porren af, og skær den så over på midten så du har to lige store dele. Rens dem ved at rulle dem mellem to hænder under rindende vand.
  4. Pil hvidløget og knus det fladt med fx et knivblad.
  5. Varm en pande på høj varme med olie, og svits porrerne let af på hver side. De skal blot brunes.
  6. Tilsæt 2 spsk. smør på panden samt hvidløg og tørret ramsløg og rør rundt.
    Skru varmen ned på middel.
  7. Lad porrerne stå og stege i smørret i ca. 5 minutter, og rør rundt engang imellem.
  8. Tilsæt hvidvin og 1 spsk. smør, og rør rundt. Lad så simre under låg i ca. 10 min.
  9. Tag porrerne op af hvidvin-og-smør-sovsen, og servér!

Disse porrer er sumper simple at lave, og de smager så dejligt.

Hvis du ikke har tørret ramsløg, kan du også bruge f.eks. tørret timian eller tørret oregano.

TIP: hvis du er til søde sager, kan du erstatte hvidvinen med Verdi – så bliver porrerne en anelse karameliseret. Yum ;)

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger