Brændende kærlighed med blomkåls- og pastinakmos

Brændende kærlighed er en af de der dejlige gammeldags retter som de fleste elsker. Jeg er en af dem. Jeg spiser dog ikke kartofler, så her er min version med blomkåls- og pastinakmos. Min kæreste synes endda at min version smager bedre end den klassiske!

IngredienserTil 2-3 person(er)

  • Blomkålshoved2 stk
  • Pastinak750 g
  • Bacon i tern2 pakker
  • Løg2 stk
  • Smør50-100 g
  • Salttil smagning
  • Syltede rødbeder i terntil pynt

Fremgangsmåde

  1. Skyl, pil og skræl blomkål og pastinakker. Skær pastinakkerne i 2-3 dele og blomkålen i 3-4 dele. Sæt op i en gryde og overhæld med vand. Kog indtil mørt.
  2. Hæld vand fra, efterlad dog en smule i bunden af gryden og blend/mos til en ensartet masse. Tilsæt smør og blend mosen dejlig cremet (nogle gange tilsætter jeg 100 gr. smør, andre gange 50 gr., så smag dig frem). Smag til med salt.
  3. Pil løg, og skær i skiver. Stil til side.
  4. Steg bacon på panden indtil det er begyndt at få farve. Tilsæt da løg. Steg indtil bacon er sprødt og løgen er karameliseret.
  5. Læg en klat mos på en tallerken, hæld bacon og løg ovenpå, og pynt med rødbederne.
Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger