Bondebrød

Der er flere i hustanden som er glade for, at jeg er på barsel. Der bliver nemlig virkelig eksperimenteret med forskellige slags brød og boller herhjemme. I dag kastede jeg mig ud i koldhævet bondebrød, som er nemt at lave og smager dejligt!

IngredienserTil 1 stk. person(er)

  • Gær20 g
  • Lunken vand5 dl
  • Hvedemel450 g
  • Rugmel150 g
  • Sukker1 tsk
  • Salt2 tsk

Fremgangsmåde

  1. Opløs gær, salt og sukker i lunken vand. Kom alt melet ned i og rør det hele rundt indtil alt mel er rørt i vandet. Sæt husholdningsfilm over skålen og stil den i køleskabet over 12 timer.
  2. Tag dejen ud af køleskabet og rør alt luften ud af dejen i hånden eller i en røremaskine. Kom dejen i en ønsket brødform og lad den hæve i 1 time.
  3. Bag brødet ved 240 grader i 20 minutter. Kom 2 dl vand i en skål og stil den i ovnen og sæt nu ovnen på 200 grader og bag i 15 minutter mere.
    Tag brødet ud og køl det en smule ned før servering.
Tags:, , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger