Boeuf Stroganoff

Boeuf stroganoff, eller bare bøf stroganoff, er en lækker oksekødsret med masser af paprika! En lækker ret som varmer sjælen, og maven, i denne kolde tid.

Til 3-4 person(er)

  • Oksekød i strimler 600 g
  • God paprika, stødt4-5 spsk
  • Løg4 stk
  • Brune champignon250-300 g
  • Bacon i tern200 g
  • Tomatpuré3-4 tsk
  • Gulerødder4 stk
  • Fond (grønsags eller oksekøds)0,4-0,5 l
  • Flåede tomater½ dåse
  • Smørtil stegning
  • Salt og pebertil smagning

Fremgangsmåde

  1. Oksekødet blandes med paprika i en skål, og får lov til at stå lidt og 'trække'.
  2. Pil og hak løg groft, og smid det op i en gryde sammen med noget smør. Løgene skal steges indtil de er gennemsigtige. Fisk så løgene op og sæt til side i en skål.
  3. Bacon smides så op i gryden og steges. Det skal steges sådan som du gerne vil have det. Jeg kan f.eks. godt lide når der er lidt bid i baconen, så jeg steger det næsten sprødt. Tag så baconternene op og sæt til side i en skål.
  4. Rens og skær champignonerne i tynde skiver. Steg dem på en pande i lidt smør. Sluk for panden når de er klar og stil til side.
  5. Kødstrimlerne skal nu brunes over høj varme i det fedt der er tilbage i gryden. Vær dog obs på, at paprika godt kan brænde på, så bliv ved med at røre rundt og tilsæt evt. olie eller mere smør hvis du synes det mangler.
  6. Når kødet begynder at blive lidt fast i konsistensen, tilsæt så tomatpuré og brun det med. Hæld så fond over, bland det godt sammen og få det op at koge.
  7. Skyl, skræl og skær gulerødderne i grove tern og smid op i gryden.
  8. Tilsæt så løg, bacon og champignon og lad så retten stå og simre under låg i ca. en time.
  9. Rør rundt undervejs, tilsæt salt og peber og smag til, og servér!

Jeg har serveret mit boeuf stroganoff med bønnefritter, hvilket er verdens nemmeste tilbehør. Du skal blot tage nogle grønne bønner, haricots verts, og lægge dem på en bradepande med noget bagepapir. Tænd ovnen på 230 grader varmluft. Hæld en smule olie over bønnerne og lidt salt, og smid dem ind i ovnen når den er varm nok. Der skal de så hygge sig i ca. 20 min. Jeg kan godt lide at de er lidt crispy, så jeg kan godt give dem 25 min., hvis du hellere vil  have dem lidt blødere, så giv dem max 20 min.

Ellers kan du servere retten med pomfritter, ris, pasta eller hvad du nu ellers har lyst til :)

Jeg er blevet inspireret af brødrene Price, og deres Boeuf Stroganoff opskrift kan du se her.

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger