Blomkålspizza med chorizo

Denne pizza overraskede mig utrolig meget. Det er nok noget af det tætteste jeg er kommet på en paleopizza der minder om rigtig pizza. Og så smager den ikke for meget af blomkål. Den er faktisk bare rigtig lækker.

Pizzabund (til 2 stk)Til 1-2 person(er)

  • Blomkål1 stk
  • Fiber HUSK1 spsk
  • Æg2 stk
  • Revet ost1 håndfuld
  • Salt

Pizzatopping (til 1 stk)Til 1-2 person(er)

  • Tomatpuré1 lille dåse
  • Revet ost1 håndfuld
  • Løg1 stk
  • Chorizo1/2 stk

Fremgangsmåde

  1. Skyl blomkålet, skær det i mindre stykker og hak det i en foodprocessor/minihakker. Put det i en stor skål og hæld kogende vand over. Lad det stå i ca. 5 min. Hæld vandet fra, evt, ved at hælde det hele over i en si. Lad det hakkede blomkål køle lidt af og hæld det derefter over i et rent viskestykke, og vrid resten af vandet ud af det.
  2. Bland fiber HUSK, salt, æg og revet ost sammen med det tørrede, hakkede blomkål. Bred halvdelen ud på et stykke bagepapir og form det som en lille pizza ved hjælp af en ske. Den skal have en tykkelse på ca. 1/2 cm.
  3. Put bagepapiret med pizzabunden over på en bagerist (ikke en bageplade) og bag den i ovnen på 200 grader i 30 minutter, eller indtil den er fast og gylden. Mens pizzabunden bages kan toppingen gøres klar.
  4. Skær løget ud i halve ringe, og chorizopølsen ud i skrå skiver.
  5. Når pizzabunden er bagt færdig tages den ud og vendes om med bunden op af. Den skal nu bages færdig på bageristen uden bagepapir. Tag bagepapiret af og put fyldet på. Start med tomatpuré, revet ost, og derefter de halve løgringe og chorizo skiverne. Bag pizzaen yderligere 10 min. i ovnen til den er færdig.

OBS: Jeg lavede én pizza af gangen, men lavede “dej” til to stk. Bundene  kan naturligvis også laves på samme tid, det kræver bare at man har to bageriste, og at man så sætter ovnen på varmluft, og nok skruer lidt ned for temperaturen.

Se andre pizzaopskrifter her:
Fuldkornspizza med hytteost, rucola og røget laks
Sprød fuldkornspizza
Paleo pizza
Proteinpizza med “Spicy meatballs”
Spinatpizza
Bacon Pizza
Pizza med kantareller, pancetta og cheddar
Trøffelpizza
Frokost calzone

Vidste du at du kan komme med Mad kollektivet backstage på Instagram og holde dig opdateret på Bloglovin’ og Facebook?

Tags:, , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger