Beef Wellington med kalve-sauce, gulerødder og perleløg

Kongen af de indbagte retter er selvfølgelig også med i denne tema-uge. Udsøgte råvarer og kød af topkvalitet gør at du kommer sikkert i havn med denne ret.

Beef WellingtonTil 4 person(er)

  • Oksemørbrad / Chateaubriand600 g
  • Parmaskinke200 g
  • Hvide og brune Champignon200 g
  • Sennep (French's USA)4 spsk
  • Butterdej200 g
  • 1 pisket æggeblomme 1 stk
  • Salt1 nip
  • peber1 nip
  • Olivenolie2 spsk
  • Smør2 spsk

Garniture / SauceTil 4 person(er)

  • Perleløg100 g
  • Hakkede Gulerødder4 stk
  • Kalvefond koncentreret2 spsk
  • Fløde1 dl
  • Peber1 nip
  • Balsamico1 nip

Fremgangsmåde

  1. 1. Smør på Panden.Hak svampe og kog dem ind, til en lækker svampestuvning krydr med salt og peber.

    2. Afkøl din svampemasse i min. 30 minutter i køleskab.

    3. Steg Oksemørbraden på alle sider i olivenolie, og forsegl stegen. (ca 5 min.)

    4. Bred Parmaskinken ud på et stykke madfolie 30 x 30 , og fordel den kolde svampemasse over denne.

    5. Smør Oksemørbraden ind i sennep og placer den forsigtigt midt på svampemassen. Rul skinken og svampemassen rundt
    om kødet og afkøl i 30 min i køleskab.

    6. Rul din butterdej ud på en bradepande ca 30x 30 cm. Placer kødpakken midt på dejen og forsegl. Pensl med
    rørt æggeblomme og sørg for at dejen er lukket. TIP : lad gerne bunden være lidt tykkere end resten af dejen omkring.

    7. Bag hele pakken i ca. 30 min 200 grader , til kødet er Rosa stegt.
  2. Garniture:

    1. Hak Gulerødder og gør dine perleøg klar.

    2. Blancher dine gulerødder i 3 min.

    3. Opvarm kalvefonden .

    4. Tilsæt fløde og grøntsager.

    5. Kog ind og krydr med salt, peber og balsamico.
  3. Anret Beef Wellington i generøse skiver, med Garnituren på siden og server evt en god rösti til.
    Vinforslag: Brunello De Montalcino 2008 eller en god norditaliensk Nebbiolo vin.

Opgradering af retten : 

Anvend 100 gram Foie Gras i stedet for sennep.

Kantareller , Karl Johan og Morkler eller årtidens svampe tilføjes stuvning. 

Tags:, , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger