Kongen af de indbagte retter er selvfølgelig også med i denne tema-uge. Udsøgte råvarer og kød af topkvalitet gør at du kommer sikkert i havn med denne ret.

Beef WellingtonTil 4 person(er)
- Oksemørbrad / Chateaubriand600 g
- Parmaskinke200 g
- Hvide og brune Champignon200 g
- Sennep (French's USA)4 spsk
- Butterdej200 g
- 1 pisket æggeblomme 1 stk
- Salt1 nip
- peber1 nip
- Olivenolie2 spsk
- Smør2 spsk
Garniture / SauceTil 4 person(er)
- Perleløg100 g
- Hakkede Gulerødder4 stk
- Kalvefond koncentreret2 spsk
- Fløde1 dl
- Peber1 nip
- Balsamico1 nip
Fremgangsmåde
- 1. Smør på Panden.Hak svampe og kog dem ind, til en lækker svampestuvning krydr med salt og peber.
2. Afkøl din svampemasse i min. 30 minutter i køleskab.
3. Steg Oksemørbraden på alle sider i olivenolie, og forsegl stegen. (ca 5 min.)
4. Bred Parmaskinken ud på et stykke madfolie 30 x 30 , og fordel den kolde svampemasse over denne.
5. Smør Oksemørbraden ind i sennep og placer den forsigtigt midt på svampemassen. Rul skinken og svampemassen rundt
om kødet og afkøl i 30 min i køleskab.
6. Rul din butterdej ud på en bradepande ca 30x 30 cm. Placer kødpakken midt på dejen og forsegl. Pensl med
rørt æggeblomme og sørg for at dejen er lukket. TIP : lad gerne bunden være lidt tykkere end resten af dejen omkring.
7. Bag hele pakken i ca. 30 min 200 grader , til kødet er Rosa stegt. - Garniture:
1. Hak Gulerødder og gør dine perleøg klar.
2. Blancher dine gulerødder i 3 min.
3. Opvarm kalvefonden .
4. Tilsæt fløde og grøntsager.
5. Kog ind og krydr med salt, peber og balsamico. - Anret Beef Wellington i generøse skiver, med Garnituren på siden og server evt en god rösti til.
Vinforslag: Brunello De Montalcino 2008 eller en god norditaliensk Nebbiolo vin.
Opgradering af retten :
Anvend 100 gram Foie Gras i stedet for sennep.
Kantareller , Karl Johan og Morkler eller årtidens svampe tilføjes stuvning.
Tags:Beef Wellington, gæstemad, indbagt oksemørbrad, lækker hovedret, oksemørbrad