Bearnaise sauce a la Bo Bech

Min søde kæreste Klaus har introduceret mig for den hjemmelavede bearnaise sauce. Jeg må indrømme, at jeg ikke har turde kaste mig ud i projektet selv endnu. Pt. står jeg stadig som observatør på sidelinjen. Han får det sjovt nok til at se så nemt ud. Er sikker på du kan gøre det samme.

Som inspiration ser Klaus hver gang denne video af Bo Bech der også får det til at se legende let ud at lave bearnaise sauce. Gør det samme og hav altid en backup bearnaise ved håneden. På den måde slipper du for svedperler på panden, hvis det skulle mislykkedes. :)

God fornøjelse!

IngredienserTil 2-3 person(er)

  • Smør250 g
  • Hvidvinseddike1 spsk
  • Vand2 spsk
  • Æggeblommer2 stk
  • Skarlotteløg2 spsk
  • Tørret estragon
  • Peber

Fremgangsmåde

  1. Hak løgene helt fint.
  2. Smelt smørret langsomt i en lille gryde.
  3. Kom vand, æggeblommer, salt og eddike i en ny gryde. Tænd svagt for varmen og pisk i otte-taller konstant.
  4. Der vil blive dannet en form for skum, som hurtigt bliver mere cremet. Når det sker, skru ned for varmen, men fortsæt med at piske og tilsæt de hakkede løg. Bliver den mere en 60 grader vil bearnaisen skille.
  5. Held det smeltede smør i meget lidt ad gangen, og husk at fortsætte piskningen i otte-taller. Fortsæt til alt smørret er rørt i saucen.
  6. Tilsæt estragon og smag til med peber.
Tags:, ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger