Bananboller med mørk chokolade

Chokolade og banan går bare godt i spænd når det handler om madlavning. Derfor er disse grove bananboller med mørk chokolade intet mindre end fantastiske!

IngredienserTil 10-12 person(er)

  • Gær10 g
  • Lunkent vand2 1/2 dl
  • Modne bananer2 stk
  • Skyr1 1/2 dl
  • Sukker1/2 tsk
  • Salt1 tsk
  • Rapsolie1 spsk
  • Ruggryn150 g
  • Mørk 72% chokolade50 g
  • Ølandshvede250 g
  • Hakkede mandler50 g
  • Øko æg1 stk

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i det lunkne vand.
  2. Mos bananen og hak chokoladen.
  3. Kom skyr, salt, sukker, olie, bananer og chokoladen i vandet.
  4. Tilsæt melet lidt ad gangen. Dejen skal klæbe, så brug en god grydeske til at røre med.
  5. Lad dejen koldhæve i køleskabet med film over til dagen efter. Har du ikke så meget tid skal du tilsætte 20 g. gær og lade den hæve i 1 1/2 time.
  6. Tænd ovnen på 225 grader.
  7. Tag dejen ud af køleskabet og form 10-12 boller ved at bruge to spisesker.
  8. Pensel bollerne med æg og drys dem med hakkede mandler.
  9. Bag bollerne i ca. 15 minutter.

Opskriften er inspireret af denne.

Prøv også følgende boller:
Jeg-kan-nå-i-bad mysliboller med græskarkerner og tranebær
Gulerodsboller med kerner, frø og hytteost
Rugbrødsboller med mørk chokolade
Ølandsboller med græskarkerner og mandler
Langtidshævede boller med birkes
Grove græskarkerneboller
Paleoboller

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger