Chokolade og banan går bare godt i spænd når det handler om madlavning. Derfor er disse grove bananboller med mørk chokolade intet mindre end fantastiske!

IngredienserTil 10-12 person(er)
- Gær10 g
- Lunkent vand2 1/2 dl
- Modne bananer2 stk
- Skyr1 1/2 dl
- Sukker1/2 tsk
- Salt1 tsk
- Rapsolie1 spsk
- Ruggryn150 g
- Mørk 72% chokolade50 g
- Ølandshvede250 g
- Hakkede mandler50 g
- Øko æg1 stk
Fremgangsmåde
- Opløs gæren i det lunkne vand.
- Mos bananen og hak chokoladen.
- Kom skyr, salt, sukker, olie, bananer og chokoladen i vandet.
- Tilsæt melet lidt ad gangen. Dejen skal klæbe, så brug en god grydeske til at røre med.
- Lad dejen koldhæve i køleskabet med film over til dagen efter. Har du ikke så meget tid skal du tilsætte 20 g. gær og lade den hæve i 1 1/2 time.
- Tænd ovnen på 225 grader.
- Tag dejen ud af køleskabet og form 10-12 boller ved at bruge to spisesker.
- Pensel bollerne med æg og drys dem med hakkede mandler.
- Bag bollerne i ca. 15 minutter.
Opskriften er inspireret af denne.
Prøv også følgende boller:
Jeg-kan-nå-i-bad mysliboller med græskarkerner og tranebær
Gulerodsboller med kerner, frø og hytteost
Rugbrødsboller med mørk chokolade
Ølandsboller med græskarkerner og mandler
Langtidshævede boller med birkes
Grove græskarkerneboller
Paleoboller