Jordbærkage med mazarinbund

Da jeg for nylig skulle fortælle mine kollegaer at jeg var gravid, er der tradition for på arbejdet at man giver jordbærkage. Så det måtte jeg selvfølgelig sørge for.. :) Jeg ledte efter opskrifter på nettet, og modificerede lidt på et par af dem, og fandt frem til denne lækre, og forholdsvis nemme version.

Intens brownie uden mel

Super lækker og super intens brownie uden mel. Smager himmelsk med en kop kaffe og måske lidt creme fraiche. :) Kagen er lavet efter Leila Lindholms opskrift i bogen 'One more slice', som i øvrigt er en meget anbefalelsesværdig kogebog.

Projekt surdej på Meyers måde

Nu gør jeg det sku! Der skal laves surdej ala Meyer. Umiddelbart afskrækker surdej mig en smule, fordi jeg synes at min farmors rugbrød (som indeholdte rigelige mængder surdej) også smagte surt. Men jeg har nu erhvervet mig Meyers bagebog og heri kan man finde hans opskrift på en surdej, som fremhæver kornets smag i stedet for at gøre brødet surt. Jeg har de sidste 4 dage været i gang med at lave den perfekte surdej efter hans foreskrifter. Det bliver så spændende at lave brød med den! Find Meyers opskrift i bogen: Bagebog eller her.

Luftig focaccia med rosmarin

Super simpelt focacciabrød med rosmarin. Hemmeligheden ved brødet er hævetiden, olie, ælde teknikken og kærlighed. Det smager fantastisk og er både luftigt og sprødt.

Fastelavnsboller med lakrids

Jeg har i den sidste uge eksperimenteret med forskelligt fyld til fastelavnsboller. I denne første variant har jeg brugt en remonce lavet at lakridsmarcipan og toppet bollen med hvid chokolade og lidt revet citronskal. Det er virkelig lækkert.

JA - de ligner muffins og det er der kun en grund til. I første forsøg endte alt mit fyld nemlig på bagepladen i stedet for i bollerne. :) I sådan en situation er muffinsformene et hit.

Naan brød

Et brød der på én gang er sprødt, blødt og med en fantastisk smag af hvidløg. Fungerer perfekt som tilbehør til diverse supper.

Nariyal Burfi aka. indisk kokos-karamel

Med lidt inspiration fra forskellige opskrifter på denne indiske konfekt, har jeg lavet min egen version af indisk kokos karamel, også kaldet noget i stil med Nariyal Burfi (eller Barfi). Det er en meget sød konfekt, hvilket vist er meget generelt for indisk slik.

Laktosefri kanelsnegle

Okay, vi indrømmer det gerne - vi er pjattet med kanelsnegle! Derfor sker det også, at der bliver bagt lidt ekstra, så vi altid har et par stykker i fryseren som er lige til at tø op en dejlig søndag morgen. De er både forsøgt lavet med glasur, kagecreme og uden pynt på toppen og konklusionen må være, at vi kan lide dem uanset hvad. Mums! :o)

Jødekager

Siden jeg var helt lille, har der altid været julebag i december måned - og en af mine klare favoritter er jødekagen. Denne gang blev det en kombination af min mormors opskrift og hvad jeg ellers lige følte der skulle i. Men én ting er sikkert - de smager skønt!

Paleo Pebernødder

Jeg elsker julekrydderierne, og fik lyst til pebernødder. Jeg er ikke særlig glad for "normale" pebernødder, så jeg kastede mig ud i at google opskrifter på paleo pebernødder og fandt så ud af, at der ikke er noget engelsk ord over for pebernødder, andet end "small christmas cookies". Men altså, jeg endte da med en opskrift som jeg selv synes er ret god.

Hvide lakridsmåner

Denne opskrift på marcipankonfekt med hvid chokolade og lakridspulver, er en jeg selv har fundet på, og som er meget nem til når man lige er lidt lækkersulten efter noget konfekt, eller skal bruge noget nemt og lækkert at byde sine gæster.

Paleo chokolademuffins

Jeg indrømmer gerne, at jeg spiser de her muffins til morgenmad. Og nu skal jeg fortælle dig hvorfor: kakaobønnen indeholder noget der hedder flavonoider. Flavonoider menes at have positive helbredseffekter, så som at styrke immunsystemet og beskytte kredsløbet samt beskytte mod sygdomme som for eksempel kræft og hjerte-kar sygdomme. Så, kom i gang med at bage de her muffins. En om dagen holder lægen af vejen (noget i den stil..)!

Makronkager

For efterhånden en hel del år siden, var min fader i civilforsvaret, hvor de ofte fik serveret denne makronkage - og gudskelov fik han opskriften med hjem. Siden da er disse kager blevet serveret til adskillige festlige lejligheder i familien, for ikke nok med at de er utrolig lette at lave - så smager de også utrolig godt! Så hvis du ikke allerede er støt på denne efterhånden gamle opskrift, så er det bestemt ikke for sent at prøve den af! ;o)

Blåbær-citron cupcakes

Yes! Det er nu vedtaget at jeg har mig et job når mit speciale er afleveret. Jeg skal arbejde med nyhedsbreve og sørge for at alle Matas kunder får deres ugentlige update. Når men frem til pointen: Det skulle fejres med min specialemakker så den stod på disse lækre blåbær-citron cupcakes.

Ølandsboller med græskarkerner og mandler

Ølandshvede giver en fantastisk smag og sødme til disse ølandsboller. Hveden har et stort indhold af protein som giver elasticitet og en bolle, der holder sig saftig længere. Det kan varmt anbefales at kaste sig ud i denne lækre version med både græskarkerner og mandler.

Kokoskage

Dejlig lækker kokoskage som også indeholder banan og chokolade. Den serveres bedst kold med et stort glas friskpresset appelsinjuice på en varm sommerdag!

Langtidshævede boller med birkes

Disse langtidshævede boller med birkes er helt fantastiske på et bestemt punkt. Man slipper for fedtede fingre og mel over det hele. De er så nemme at røre sammen aftenen forinden og så skal de bare formes dagen efter og et kvarter senere er der lune boller til morgenbordet.

Nøddetoppe

De klassiske kokostoppe er nu forklædt som lækre sprøde nøddetoppe med marcipan og chokolade. Mums!

Dessert tallerken

Én opskrift, flere kager og wupti pludselig har du en hel dessert tallerken ;) Det er nok verdens nemmeste grund opskrift som er nem at huske selvom man ikke lige har sin kogebog, telefon eller internet i nærheden! Det er endda nemt at justere op og ned i mængden!

Nøddemuffins

Fantastiske nøddemuffins som ikke indeholder nogen former for mel. Jeg vil tilnærmelsesvis kalde dem sunde!

Kokostoppe med lakrids

Jeg beklager på forhånd alle mine opskrifter med lakrids - men jeg er afhængig! Den originale opskrift kommer fra Mette Blomsterberg og så har jeg selv fiflet lidt med lakridsen ;)

Paleo brød

Der findes et hav af opskrifter på paleo brød. Den som jeg deler med jer nu, er en opskrift som jeg personligt er meget glad for. Jeg har prøvet mig lidt frem og tilbage med forskellige nødder, kerner osv. og har på den måde fundet ud af hvad det er for en smag og konsistens jeg kan lide - og jeg opfordrer dig, til at gøre det samme.

Knækbrød

Det kan ikke blive nemmere. Jeg elsker at lave disse knækbrød og have dem med som en snack i tasken.