Luftige speltboller

Her er en opskrift på luftige speltboller som er perfekte til det hele - morgenmad, brunch, snack, aftensmad, fødselsdag, you name it. De er helt klart bedste når de lige er kommet ud af ovnen, men de er også lækre efter en tur på/i brødristeren og med et ordentlig lag smør på ;)

Kirsebærmuffins med kokos og ingefær

Sommeren byder på lækre søde og blodrøde kirsebær. Derfor er det også nu de skal spises - hvis ikke friske så i maden. Her har jeg lavet lækre og saftige kirsebærmuffins med et twist af kokos og ingefær. De smager dejligt og kan holde sig en uge i køleren.

Scones med chokolade

Puh - det er ved at være længe siden. Der har været travlt både på jobbet og derhjemme. Vores skønne Frederiksberg lejlighed er nu kommet til salg så nu skal vi videre ud i livet sammen. Vi kigger på hus omkring Skovlunde hvor min lillebror, Eik og lille Saga bor. Nåh - nok om alt det private. I går blev der lavet scones med chokolade - mums de var lækre! Jeg synes ikke i skulle snydes for opskriften.

Glutenfri tærte med oksekød

Glutenfri tærtebund med fyld af smørstegte champignoner med hvidløg, tomater og hakket oksekød. Denne tærte er helt sikkert børnevenlig, min datter på 1,5 var i hvert fald ret vild med den. Denne opskrift er til en tærteform på 21 cm. i diameter.

Glutenfri pandekager

Her er en opskrift på glutenfri pandekager, som er smidige, luftige og velsmagende! Som udgangspunkt er havre glutenfri, men afsmitning på møllerier eller opblanding på mark eller under høst gør, at havren bliver 'smittet' med gluten - så husk at købe glutenfri havremel til at lave disse lækre pandekager med!

Spelttærte med broccoli og bacon

Denne opskrift på tærtebund lavet med sigtet speltmel og bacon og broccolifyld, er til en tærteform på 23 cm. i diameter. Denne tærte er meget børnevenlig, og min datter på 1,5 var ret vild med den - men, hun er også meget glad for bacon ;)

Tyrkiske melkager med appelsin

Min kollega, Bahar, tog disse tyrkiske smuldre- eller melkager med appelsin med på arbejde en dag og de var altså populære. Jeg smagte kun en lille en, fordi der er jo mel i, så det er ikke nogle kager som jeg kan spise en hel masse af. Men jeg spurgte Bahar om hun havde lyst til at få en opskrift herop på bloggen, og det ville hun gerne! Så her er Bahars opskrift på tyrkiske smuldrekager med appelsin :)

Verdens bedste kanelgifler

Søndag er ofte lig bagning i vores lille hjem. Disse kanelsnegle er fuldstændig uimodståelige. Så når du laver 30 styk skal der være nogen at dele dem med - ellers ender man med virkelig ondt i maven. Nøj de er lækre, saftige, bløde og SÅ usunde. En gang i mellem må man godt :p Kanelgiflerne er de samme som lagkagehusetet. Dog uden cremen - men det bliver de altså ikke dårlige af.

Vafler med havregryn

En opskrift på glutenfri vafler med havregryn. Som udgangspunkt er havre glutenfri, men afsmitning på møllerier eller opblanding på mark eller under høst gør, at havren bliver 'smittet' med gluten - så husk at købe glutenfri havregryn til at lave disse lækre vafler med :)

After eight muffins

Jeg lavede disse after eight muffins til min kærestes fødselsdag for familien. De gik rent ind og de skal bestemt laves igen.

Yoghurtboller med eller uden rosiner

Disse yoghurtboller er idielle til fødselsdagsfesten med boller og lagkage. Vi serverede dem for min kærestes familie da vi fejrede hans fødselsdag - og de var intet mindre end et hit. Halvdelen af hans familie elsker rosiner, så vi valgte at komme de små bæster i halvdelen af dejen. Som du måske kan fornemme er jeg ikke fan af de tørrede druer :)

Speltpizza

Vi laver tit pizza hjemme hos mig, og det er alle med alle mulige former for pizzabunde, fx blomkålsbund, tortilla bund, mandelmelsbund - her er min opskrift på en pizzabund lavet på speltmel. Opskriften er til to bradepander.

Nemme vanilje lagkagebunde

Jeg er en klar fortaler for at man laver sin lagkager selv fra bunden af. Det betyder også at bundene skal laves fra scratch - her er min favorit opskrift på super nemme og luftige vanilje lagekagebunde.

Koldhævede kerneboller

Yum yum de her kerneboller er intet mindre end fantastiske. I min optik er der intet bedre end hjemmelavede boller i weekenden. Så det er efterhånden blevet en del af rutinen at sætte en gang koldhævede boller i køleren fredag aften. De her kerneboller er super lækre og kan holde sig hele weekenden :)

Dadel-lakrids konfekt

Jeg fik nogle lækre stykker konfekt hjemme hos min forældre, men jeg fik ikke opskriften (det var nogle de havde fået af en gammel nabo). Så derfor måtte jeg selv igang med at eksperimentere - for de smagte virkelig godt! Jeg ramte dog ikke helt plet, men jeg synes selv at min version også er utrolig velsmagende og uimodståelig :) Og så er de en smule sunde, hvilket jo heller ikke gør noget ;)

Citronmåne som Brødrene Price laver den

Der er så mange minder i en citronmåne. For mig minder den mig om utallige kioskbesøg i frikvartererne på Islev skole. For 5 kr. kunne man få det vilde sukkerchok og holde sig kørende resten af skoledagen. Nok ikke det sundeste - men hyggeligt det var det. :)

Koldhævede squashboller med hytteost og chiafrø

Jeg elsker de her squashboller. De er bløde indvendigt, sprøde uden på og så har de et godt sejt bid. Det bedste ved dem er at de er at de er koldhævede så du slipper for fedtede fingre og mel ud over det hele. Selvom opskriften måske indeholder ingredienser som kan skræmme nogle fx chiafrø og ølandshvede, så vær ikke bange for at eksperimentere selv. Du kan fx erstatte chiafrøene med hørfrø, eller ølandshveden med almindeligt hvedemel. You can do it!

Hindbærmuffins med kokos

Jeg var ved at rydde op i mine skuffer og opdagede, at jeg havde store mængder af kokos liggende. Derfor var det helt oplagt at lave et par muffins med denne opskrift. Jeg har dog stadig en del kokos tilbage men det har jeg andre planer med :)

Gulerodsboller med solsikkekerner

Når man laver så meget juice som jeg gør, piner det mig at se, at jeg nogen gange bliver nødt til at smide så meget pulp (rester af frugter og grøntsager fra slowjuicer) ud. Jeg er dog ved at blive god til at genbruge disse ingredienser til enten bagværk eller madlavning generelt. Her er gulerodsboller, hvor jeg har brugt gulerød rester fra min juice maskine.

Speltboller

Jeg elsker at lave boller, hvor man kan lave dejen dagen i forvejen og slipper for dejfyldte og fedtede fingre. Derfor laver jeg ofte koldhævede deje som blot skal på køl og hæve til dagen efter. Nemmere bliver det nærmest ikke.

Marcipan konfekt med brændte mandler

En hyggelig weekend i december er god at bruge på at lave lidt lækker konfekt. Jeg valgte at lade kreativiteten få frit spil, og ud af nogle få enkle ingredienser lavede jeg en lækker, blandet konfekt tallerken. Denne opskrift skal mest ses som inspiration til dit eget lækre konfekt fad.

Julehjerter med hindbærmarmelade

Disse småkager kalder jeg for julehjerter, og du kan skabe din helt egen opskrift ved at vælge en anden udstikker form og yndlings marmelade. Jeg valgte at lave hjerterformede småkager med hindbærmarmelade, som er med til at give dem en god syrlig smag og flot look.

Nemme pebernødder

Jeg er slet ikke vild med de pebernødder man kan købe ude i butikkerne. Faktisk er jeg slet ikke vildt med pebernødder! Jeg kastede mig dog alligevel ud i dette projekt, fordi det så ud til at være et hyggelig mor-datter-bage-projekt! Det endte dog med, at pebernødderne smagte SÅ godt, at jeg spiste det meste af dem. Så nogle gange skal man bare give det en chance...

Banan og pekan cupcakes

Banan og pekannødde cupcakes har et lille twist af jul. Det er ikke en helt traditionel juledessert, men kan helt klart anbefales! Kanelen i disse cupcakes gør dem julet og samtidig har de en lækker smag af banan og pekannødder.

Pizza med mozzarella, basilikum og sorte oliven

Det er en af de dage hvor alt skal gå hurtigt og ingen af os er vildt oplagt til at lave mad. Men vi kan allesammen godt spise en lækker pizza. Det kan godt være pizzamandens pizza tager 15 minutter at lave, men det smager altså en anelse bedre, når man selv lave pizza. Og nej vores tager desværre ikke 15 minutter for jeg skal også lige forberede dejen først, men derfra går det rigtig hurtigt!

Pizza grunddej

Det er faktisk meget nemt at lave pizza, nemmere end man umiddelbart tror. Man skal blot huske at lave dejen på forhånd, så tager det faktisk kun 15 minutter fra du putter dine yndlings ingredienser på toppen af pizzaen til du kan sætte tænderne i den!

Koldhævede 5-kornsboller

Endnu en bagværk fra mig. Jeg synes at disse 5-kornsboller er så gode, at de hitter min topliste over opskrifter ligenu. Det er helt klart også en opskrift der kommer med i puljen over de opskrifter jeg skal lave til Isabellas navngivningsfest!

Sarah Bernhardt kager

Dette er mit første forsøg med de lækre Sarah Bernhardt kager, og de blev heldigvis en succes. Jeg valgte at være lidt kreativ og lave lidt forskellige varianter - den klassiske med blå violer, en med mocca creme, en med hindbær drys og en med lakrids pulver - hvilken en bliver mon din favorit? - Opskriften er ca. til 30 stk.

Tærte med porer og skinke

Når man har to børn og en mand, og vi skal få hverdagen til at hænge sammen, skal man prøve finde lækre retter der er både anderledes og nemme at lave i hverdagen. Her er mit bud på en nem tærteopskrift der smager godt og er lige til at gå til.

Bondebrød

Der er flere i hustanden som er glade for, at jeg er på barsel. Der bliver nemlig virkelig eksperimenteret med forskellige slags brød og boller herhjemme. I dag kastede jeg mig ud i koldhævet bondebrød, som er nemt at lave og smager dejligt!

Æbletærte

Endnu en opskrift med æbler... Det boomer jo med æbler i haven, så hvad skal man dog finde på?! Her er et bud på en æbletærte!

Burgerboller med sesam

Mums! Min kære mutti var så sød at forkæle hele familien sidste søndag. Hun serverede nemlig pulled pork burgere med søde kartoffelfritter og chilimayo. ALT var hjemmelavet, og det sad lige i skabet. Jeg var specielt begejstret for de hjemmelavede burgerboller. Jeg synes ofte der er alt for meget brød, hvorfor også mange tager overbollen af. Men her er det ikke nødvendigt.

Greasy kanelsnegle til kanelbollens dag

Jeg har en lillebror der elsker kanelsnegle. Så når det nu er kanelbollens dag i morgen, har jeg bagt disse lækre kanelsnegle med glasur til ham. Håber i bliver lige så glade for dem som jeg er! De er på ingen måde tørre, men derimod fyldt med lækker remonce og toppet med glasur!

Ingefærtærter

Jeg har været så heldig, at erhverve mig en ny og lækker bagebog fra Nyt Nordisk Forlag. Den hedder Bageopskrifter fra hele verden og er skrevet af Edward Gee. Bogen har et forgyldt omslag og har en lidt anden opskriftsinddeling end man er vant til. Opskrifterne er nemlig inddelt i lande. Så har du lyst til en New York Cheesecake finder du den under Amerika, og skal du bage kanelsnegle er de at finde under Skandinavien. Den er perfekt, hvis man gerne vil inspireres af klassiske bageopskrifter fra forskellige lande. Jeg har testet en opskrift på ingefærtærter fra Asien. Jeg er virkelig vild med ingefær, og elsker den spicy smag sammen med det søde. Så denne opskrift er lige sagen. Jeg har været så heldig, at få lov at dele opskriften med jer her på bloggen.

Gluten- og laktosefri squashkage

Vi kender alle sammen gulerodskagen, hvad med squashkagen? Jeg kan faktisk bedre lide squashkagen fordi den er mere 'våd' en gulerodskagen. Den her opskrift kommer oprindeligt fra min søde nabo Tove, som har bagt den her kage i 30+ år - og her er så min version af den ;)

Baklava

Det tager 100 år at lave baklava men kun 100 sekunder at spise... Men ved I hvad, det er det værd for det smager virkelig himmelsk! Nu hvor det er fredag, har man jo også hele weekenden til at lave det :)

Shekerbura – dessert

Shekerbura er en af de desserter som er med til at kendetegne den Aserbajdsjanske helligdag Novruz. Selvom der er få indgredienser i selve opskriften, kan det være lidt af en videnskab at lave dem, da formen og pyntet har meget at sige. Jeg er glad for at jeg havde min mor, der kunne hjælpe og vise mig hvordan det præcis skulle gøres. Hvis du gerne vil kaste dig ud i det, er det en god ide at se et par "How to" youtube videoer.

Rabarbermuffins med kokos og ingefær

Foråret byder på lækre rabarber. Jeg fik en lille håndfuld af min søde svigerinde Eik forleden. De blev brugt på at lave saftige rabarbermuffins med et twist af kokos og ingefær. De smager himmelsk og kan holde sig en lille uge i køleren uden at blive tørre.

Paleo chokoladelagkage 2.0

En lagkage kan aldrig slå fejl. Den er altid en vinder, et sikkert hit, elsket og beundret! Så jeg er glad for, at jeg endelig at fundet en opskrift på en lagkage, hvor jeg også kan være med!

Cheesecake med chokolade og blåbærmousse

Det der er dejligt ved kage - og mad generelt - er, at det næsten kun er fantasien der sætter grænser. Inde i mit hoved begyndte der, at danne sig billeder af en kage jeg syntes ville være rigtig lækker, men det var ikke en jeg havde smagt før eller set en opskrift på, og ja - så må man jo bare prøve sig lidt frem :) Denne flotte "cheesecake" i lag er, hvad der kom ud af det. Og jeg synes heldigvis at den smager fantastisk!