Bacon og spinatfyldt kylling med jordskokker

Lækker, lækker hovedret som ikke behøver at koste hverken blod, sved eller tårer!

IngredienserTil 4 person(er)

  • Kyllingebrystfiletter4 stk
  • Friske spinatblade2 håndfuld
  • Mellemstørrelse løg (alternativt kan du bruge svampe)1/2 stk
  • Hvidløg2 fed
  • Bacon8 skiver

Fremgangsmåde

  1. Steg baconen på panden til de er sprøde (eller læg dem på en bageplade i ovnen og giv dem 15-20 minutter ved 200 grader, så undgår du at baconen sprutter og forvandler dit køkken til en svinesti). Hvis du har stegt baconen på panden, så fjern derefter 1/3 del af baconfedtet inden du fortsætter. Hvis du har stegt baconen i ovnen, så tilføj lidt kokosolie/olivenolie på panden.
  2. Svits hvidløgene på panden ved medium varme i et par minutter og tilføj derefter løg (eller svampe) og svits videre i et par minutter.
  3. Tilføj derefter de friske spinatplade og skru temperaturen ned på medium-lav og dæk panden til med et låg (eller staniol), så spinatten bliver dampet. Lad det hele stå og hygge sig ved lavt blus indtil du er klar med kyllingen.
  4. Kyllingen skæres til "sommerfugle". Bank kyllingebrysterne flade og skær dem derefter på tværs (skær dem ikke et helt over), så når du åbner kyllingen minder den om en sommerfugl.
  5. Læg to skiver bacon i hver kylling og fordel indholdet fra panden og luk evt. kyllingebrystet til med en madnål.
  6. Læg dem i et fad eller på en bradepande og giv dem ca. 25 minutter i ovnen ved 200 grader.

Kan serveres med både salat, bagte jordskokker (og chimichurri som her på billedet) eller hvad du har lyst til.

Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger