Baba Ganoush – en simpel forret

jBaba Ganoush er en lækker forret, der bliver brugt i mange arabiske lande og ikke mindst i Aserbajdsjan. Det bliver oftest brugt, som en forret eller tilbehør til kød. Til Novruz brugte jeg denne lækre ret som forret med andre apetizers, som kartoffel salat, tzaziki, hummus og hjemmelavet fladbrød. Til jer der er nysgerrige efter hvad Baba Ganoush betyder, så er det "fars yndlings". Servér den for din far og se om hvorvidt det bliver hans yndlings...

IngredienserTil 3-5 person(er)

  • Aubergine6 stk
  • Tahini2 spsk
  • Oliven olie2 spsk
  • Hvidløg2-3 stk
  • Citron saft4 spsk
  • Græsk yogurt2 stk
  • Persille1 håndfuld
  • Sumak1 tsk

Fremgangsmåde

  1. Vask dine auberginer og kom den enten på grillen for 15min eller i ovnen for 25min ved 200grader. Grillen er mest anvendte/anbefalet, da auberginen får en god røget smag som er lidt svær at opnå i ovnen.
  2. Lad dem stå til de er kølet ned. Fjern skinnet, skær dem i mindre stykker og kom den ned i en skål. Mas dem yderligere med en gaffel.
  3. Kom yogurt, tahini, oliven olie, presset hvidløg og friskpresset citronsaft i skålen og bland dem godt sammen med auberginen. Smag til med salt og pynt den med finhakket persille (kan unlades), oliven olie og sumak.

Vil du gerne læse mere om Novruz, er du velkommen til at kigge på min blog, som fortæller lidt om helligdagen.

Husk også at du kan følge med i vores månedlige nyhedsbrev. Nyhedsbrevet vil indeholde månedens tema, en lækker pdf med råvarer i sæson samt en juice opskrift lavet af disse. Derudover vil der være en masse anden inspiration som fx andre madblogs der er værd at følge, lækre spisesteder, eksklusive konkurrencer og give aways m.m. Tilmeld dig her

Tags:, , , , ,

Kommentér 1 kommentarer

Dine oplysninger

  1. Pingback: Novruz – my favorite! | shøle b.