Lun auberginesalat med tomater

Denne auberginesalat med tomater så dagens lys på vores tur til Tyrkiet i sidste uge. Vi var på flere madmarkeder i løbet at ugen - lige efter mit madhjerte. Vi spiste salaten som tilbehør til et stykke virkelig godt lammekød.

GrøntsagerTil 2 person(er)

  • Auberginer2 stk
  • Tomater 3 stk
  • Olie
  • Salt og peber

DressingTil 2 person(er)

  • Hvidløg1 fed
  • Persille1 håndfuld
  • Olie2 spsk
  • Honning1/2 spsk
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Skær auberginerne ud i kvarte og halver dem efterfølgende så du får 8 store stykker ud af en aubergine.
  2. Drys dem med rigeligt salt og lad dem ligge og trække vandet ud i en halv time.
  3. Imens kan du blande dressingen. Hak både hvidløg og persille fint og bland det med olie og honning. Smag den til med salt og peber og lad den trække på køkkenbordet.
  4. Tænd ovnen på 250 grader.
  5. Når auberginerne har trykket færdigt skal de skylles og tørres grundigt. Kom dem i et fad og vend dem i lidt olie. Drys med salt og peber og kom dem i ovnen i 20-25 minutter.
  6. Skær tomaterne ud og drys dem over auberginerne når de er færdige.
  7. Hæld til sidst dressingen over og nyd salaten mens den stadig er lun.
Tags:, , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger