Asparges med pocheret æg

Indbegrebet af foråret er, for mig, de smukke grønne asparges. Her er de kombineret med et pocheret æg. Lækkert som både morgenmad, frokost eller som tilbehør til fx fisk.

IngredienserTil 1 person(er)

  • Asparages6 stk
  • Æg1 stk
  • Baguette2 skiver
  • Vand2 l
  • Eddike2 tsk
  • Olie
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Gør de grønne asparges klar ved at knække den nederste del af.
  2. Bring vandet i kog og tilsæt eddike og 2 tsk. salt. Skru ned for blusset så vandt ikke koger men stadig holdes varmt.
  3. Slå ægget ud i en lille skål.
  4. Lav med et piskeris en lille hvirvelvind i vandet ved at piske rundt i det og kom forsigtigt ægget i. Hvis ikke hviden samler sig om blommen kan man forsigtigt hjælpe den på vej med en hulske.
  5. Lad ægget ligge i vandt (husk det ikke må koge) i 2-3 minutter.
  6. Imens kan aspargesen steges i lidt olie og krydres med salt og peber.
  7. Rist også de to stykker baguette.
  8. Når ægget er færdigt tages det op med hulskeen og kommes i lidt koldt vand. Herefter er det muligt at fjerne eventuelle hvide trævler.
  9. Server aspargesen med det pocherede æg på toppen og brødet ved siden af. Bon appetit!
Tags:, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger