Artiskokcreme

En gang troede jeg, at jeg ikke kunne lide artiskok. Naturligvis blot fordi jeg ikke havde smagt det og ikke vidste hvad det var. Men det ændrede sig bestemt da jeg smagte artiskokcreme. En helt ny verden åbnede sig for mig. Artiskokkens verden ;) Jeg har eksperimenteret lidt for at finde den rette opskrift, men det viser sig jo at den er utrolig nem og simpel, så der er ingen undskyldninger for ikke at lave den selv. Denne artiskokcreme havde vi også med på Restaurant Day d. 18. august i år, hvor den bestemt også fik gode point af vores besøgende.

Til 4 person(er)

  • Artiskokhjerter1 dåse
  • Hvidløg1 fed
  • Olivenolie2 spsk
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Pres hvidløget. Hæld væden fra artiskokkerne. Put alle ingredienser i en minihakker eller brug en stavblender. Smag til med salt, peber og olivenolie, alt efter hvilken konsistens du ønsker.
    Serveres evt. med knækbrød, kiks eller grønsagsstænger til.

Husk også at du kan følge med i vores månedlige nyhedsbrev. Nyhedsbrevet vil indeholde månedens tema, en lækker pdf med råvarer i sæson samt en juice opskrift lavet af disse. Derudover vil der være en masse anden inspiration som fx andre madblogs der er værd at følge, lækre spisesteder, eksklusive konkurrencer og give aways m.m. Tilmeld dig her

Tags:, , , , , , , , , , , ,

Kommentér 2 kommentarer

Dine oplysninger

  1. Dorte Petersen Svar

    Jeg elsker artiskok, men jeg jer kun i begrænset omfang fan af hvidløg, og jeg synes, det er rigtig synd, at man putter hvidløg i alt muligt. Prøv at lave artiskokcreme uden hvidløg og spis det med en eller anden form for kiks med rosmarin. Det er meget raffineret. Og drikker man et lille sip af mælk til, så opstår der en kemi, der smager som honning i munden. Det er virkelig særligt.

    • Ida Vognsen Svar

      Hej Dorte. Tak for dit fif – du har ret i at der kommer hvidløg i mange ting, og jeg elsker hvidløg, men ja det er jo ikke alle der gør det ;) Har da også haft gæster der har kommenteret den kraftige hvidløgssmag ind imellem. Vil prøve din version en dag – det lyder i hvert fald meget lækkert :)