Andebryst med blåbærsauce

En lækker ret med andebryst, som kan bruges både til sommer og jul, og en sauce hvor man godt må prøve sig lidt frem ;)

IngredienserTil 2 person(er)

  • Andebryst1 stk
  • Smør til stegning1 klat
  • Salt

BlåbærsauceTil 2 person(er)

  • Blåbær200 g
  • Olivenolie1 tsk
  • Balsamico1 sjat
  • Vand1 sjat
  • Rørsukker (eller alm. sukker)1 tsk
  • Evt. honning1 sjat
  • Evt. væde/smør fra andestegningen1 sjat
  • Evt. rødvin1 sjat

Forslag til tilbehørTil 2 person(er)

  • Salat med sweet potatoes og rødbede
  • Pastinakmos "kager"
  • Bagte sweet potatoes

Fremgangsmåde

  1. Tag andebrystet og snit nogle ridser på skindsiden. De skal være ligeså dybe som skindet er tykt. Gnid andebrystet med salt. Tag en klat smør på panden og brun først andebrystet ved høj varme på begge sider, og steg det derefter færdigt på lige under middelvarme i ca. 20-25 min.
  2. Imens andebrystet steger laves saucen (og andet tilbehør). Skyl blåbær og put dem i en lille gryde med lidt olivenolie. Varm dem op under omrøring, og tilsæt kort tid efter lidt balsamico og lidt vand. Skru ned på middelvarme, og vent på at blåbærene er blevet kogt lidt ud. Der må stadig gerne være nogle hele blåbær.
  3. Tilsæt lidt sukker og/eller honning for at give saucen lidt sødme, og spæd den evt. op med lidt smør/væde fra andebryst stegningen, og lidt af rødvinen du alligevel skal servere til maden ;)
  4. Når andebrystet har stegt færdigt må det gerne hvile lidt, og derefter skæres i ca.½ cm tykke skiver. Anret med lidt blåbærsauce på, og server resten ved siden af :) Velbekomme!

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger