American Chocolat Chip Cookies

Mmmm med en tidligere tur til USA kan man ikke komme udenom en klassiker derovre: Chocolat-Chip Cookies. De bruges som småkager, rørt i eller som krymmel på isen. Den bedste version er dog en såkaldt sandwich med hjemmelavet is i mellem to cookies. Det er SÅ godt og meget amerikansk!! Her er grundopskriften og så er det jo kun fantasien der sætter grænser...

IngredienserTil 9 person(er)

  • Blødt smør200 g
  • Brun farin1 1/2 dl
  • Sukker1 dl
  • Vaniljesukker2 tsk
  • Æg1 stk
  • Hvedemel3 dl
  • Salt1/2 tsk
  • Natron1 tsk
  • Knuste cornflakes3 1/2 dl
  • Havregryn2 1/2 dl
  • Hakket 70% chokolade200 g
  • Hvid chokolade100 g
  • Hakkede valnødder eller hasselnødder1 1/2 dl

Fremgangsmåde

  1. Sæt ovnen på 190 grader.
  2. Pisk smør, farin, sukker, vanilje og æg sammen i en stor skål, til det er luftigt.
  3. Bland mel, natron, og salt en en anden skål. Rør melblanding, cornflakes, havregryn, chokolade og nødder godt sammen med smøret.
  4. Brug en isske til at forme småkagerne og læg dem med godt afstand imellem dem, da de flyder ud når de bages. Jeg har 9 på en bageplade.
  5. Kagerne bages i 10 minutter og køles ned før de bliver sprøde og lækre.
Tags:, , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger