Endnu en opskrift med æbler... Det boomer jo med æbler i haven, så hvad skal man dog finde på?! Her er et bud på en æbletærte!

IngredienserTil 6 personer person(er)
- Æbler2-3 stk
- Creme fraiche2-3 dl
- Sukker2 spsk
- Kanel1 tsk
- Smør20 g
- Vaniljestang0,5 stk
MørdejTil 6 personer person(er)
- Mel300 g
- Sukker100 g
- Smør200 g
- Æg1 stk
Fremgangsmåde
- Mørdejsopskriften er beregnet til 2 tærtebunde.
Bland mel og sukker sammen, og smuldr smørret i blandingen. Tilsæt ægget og bland det hele indtil dejen er ensartet og glat.
- Pak dejen i husholdningsfilm og kom den i køleskabet i ca. 30 min. Rul dejen ud mellem to bagepapir og pres den ned i en tærteform. Lav et par huller i dejen med en gaffel og kom den i en forvarmet ovn på 180 grader (varmluft) og bag den i ca. 10 minutter.
- I mellemtiden skærer du æblerne i tynde skiver. Kom creme fraiche og kornene fra en halv vaniljestang ned i en skål og pisk den let. I en anden skål blander du sukker og kanel sammen.
- Tag tærtebunden ud af ovnen og hæld creme fraiche blandingen på. Dæk så creme fraiche blandingen med æbler i et rundt mønster, og drys så kanel og sukker blandingen på toppen. Kom et par små klatter af smør på toppen og sæt den ind i ovnen igen i ca. 15-20 minutter.