Æble og sveskekompot

Super lækker, frisk og velsmagende æble og sveskekompot, med et strejf af vanilje, stjerneanis og kanel.

IngredienserTil 2-3 person(er)

  • Æbler2 stk
  • Svesker, uden stenca. 15 stk
  • Vaniljestang, uden vaniljemassen1 stk
  • Kanelstang1 stk
  • Stjerneanis1 stk
  • Citron, saften1 stk
  • Honning½ dl
  • Vand2,5 dl

Fremgangsmåde

  1. Kog vand op med citronsaft og honning i en medium stor gryde.

  2. Skær svesker i grove tern. Tilsæt vand. Kog op.
  3. Fjern kjernehuset fra æblerne, skær i skiver, behold skræl på. Hæld i gryden.
    Kog kort op. Æblerne skal ikke smadres, men beholde sin form.
  4. Tilsæt kanelstang, vaniljestang, stjerneanis.
  5. Tag gryden af varmen når æblerne begynder at blive bløde.
  6. Sæt låg på gryden og lad kompotten stå og trække i mindst en ½ time.
    Kan serveres kold eller varm.

Yum yum yum.

Den er virkelig lækker den her kompot. Frisk og velsmagende. Passer perfekt til din and eller flæskesteg, eller bare til en helt almindelig lørdagskylling?

Jo længere tid den får lov til at stå og trække, jo mere smag får den. Denne kompot bliver serveret juleaften hos mig, og der har den fået lov til at trække i 5 dage – og holdaop, den er god!

TIP: du kan evt. tilsætte citronsaften til sidst, når det er at kompotten tages af blusset for at køle af, på den måde er citronsmagen lidt mere intens. Du kan også skifte citronen ud med appelsin :)

Enjoy <3 og GO’ JUL!

Tags:, , , , , , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger