Æble og havtorn marmelade

Nu hvor det lige har været sæson for havtorn, fik jeg den unikke mulighed for at lave æble og havtorn marmelade. Havtorn plukket fra naturen og æbler plukket fra haven! Hvad kunne man dog ellers ønske sig?!

IngredienserTil person(er)

  • Æbler200 g
  • Havtorn200 g
  • Sukker200 g
  • Vaniljestang1 stk
  • Limesaft0,5 stk
  • Vand5 dl

Fremgangsmåde

  1. Jeg valgte at bruge Ingrid Marie æbler fra vores nye grund. Du skal veje æblerne efter du har skrællet og skåret kernen ud af æblerne. Skær dem så i mindre stykker.
    Kom æbler, havtorn, sukker, vand og vaniljestangen ned i en gryde. Kog det hele godt sammen over middel varme, indtil den får en marmelade-agtig konsistens.
  2. Inden du slukker for varmen, kom limesaft i og bland så det hele godt sammen med din ske.
    Kom marmeladen ned i skoldede marmelade glas og luk dem tæt. Jeg er absolut ikke fan af bruge atamon (se beskrivelse af dette under opskriften) i konservering, derfor vil jeg hellere lave mindre portioner og spise dem inden de bliver dårlig end at komme noget kemisk ned i.
    Opbevar marmeladen mørkt og lidt køligt.

PS. Dette var mit andet forsøg på at lave marmeladen, da jeg var den heldig “vinder” af at brænde det hele på første gang. Men det var dog med til at udvikle min opskrift for jeg fandt bl.a. ud af, at det er bedst at komme lige stor mængder æbler og havtorn i, da æblernes egne pektin kan gøre, at marmeladen bliver alt for stiv. Ved at bruge lige store mængder kom der en god balance mellem det søde og syrlige, og det er blevet et meget stort hit herhjemme!

Udover det, så kom al det besvær med at rense og plukke havtornene lidt bag på mig, men når man har smagt marmeladen, glemmer man alt det hårde arbejde :)

Rigtig god fornøjelse!!!

 

Atamon er et produkt til konservering af føde- og drikkevarer. Det aktive stof i produktet, natriumbenzoat (E-211), hæmmer væksten af skimmel- og gærsvampe og nogle bakterier, men virker bedst i sure omgivelser (f.eks. marmelade eller saft). Natriumbenzoat fremstilles syntetisk, men findes naturligt i f.eks trane- og tyttebær.

Tags:, , , , , ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger