Fire etagers cheesecake

Hvorfor nøjes med en almindelig cheesecake når man kan lave en på fire etager? Pas på, denne cheesecake er lækker og tung. Jeg vil anbefale, at du laver kagen dagen før du skal servere den. Fire etager med fire forskellige smagsoplevelser.

KiksebundTil 12 person(er)

  • Digestive kiks250 g
  • Smør, blødt150 g

ChokoladebundTil 12 person(er)

  • Chokolade 70%130 g
  • Smør75 g
  • Flormelis75 g
  • Æg1 stk
  • Mel50 g

CheesecakefyldTil 12 person(er)

  • Flødeost200 g
  • Flormelis75 g
  • Vanilje ekstrakt1 tsk
  • Æg1 stk

HindbærfyldTil 12 person(er)

  • Hindbær, frosne200 g
  • Sukker100 g
  • Piskefløde4 dl
  • Husblas3 stk

Fremgangsmåde

  1. Knus alle kiksene til en fin masse i en skål, smelt smørret og tilsæt i de knuste kiks. Bland det godt og tryk det så ned i en springform på 20 cm.
  2. Smelt chokoladen over vandbad og sæt den til side. Kom flormelis og smør i en skål og rør det godt sammen. Tilsæt æg og pisk det godt sammen.Tilsæt lidt mel af gangen og pisk indtil alt mel er absorberet.
  3. Tilsæt den smeltede chokolade og bland det hele godt sammen. Pisk massen ved høj hastighed i et par minutter for at give den luft. Hæld den over kiksebunden og jævn den ud med en paletkniv.
  4. Pisk flødeost, flormelis og vaniljekorn til en jævn og tyk masse. Pisk æggene i ét ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg. Fordel cheesecakefyldet oven på chokoladebunden og glat overfladen med en paletkniv.
  5. Giv bær og sukker et kort opkog. Pisk blandingen og lad den afkøle. Stil til side.
  6. Bag kagen i en 170 graders forvarmet ovn i ca. 30-40 minutter, eller indtil cheesecakefyldet begynder at blive lidt gylden ved kanten.
  7. Afkøl kagen i mindst 2 timer.
  8. Efter afkøling: Læg husblas i blød i koldt vand, knug så vandet ud af husblassen og tilsæt i bærblandingen. Pisk fløden til flødeskum og vend den i hindbærmassen.
  9. Smør hindbærmoussen på den kolde kage, mens kagen stadig er i formen, og stil den på køl, gerne natten over.
  10. Fjern kagen forsigtig ud af formen, så siderne ikke bliver ødelagt. Og servér!

TIP: Du kan også pynte kagen med friske bær på toppen.

Inspiration til flere cheesecakes:

Djævelsk god cheesecake brownie

Ultra nem cheesecake

Cheesecake i glas

Cheesecake med chokolade og blåbærmousse

Tags:, ,

Kommentér 0 kommentarer

Dine oplysninger